«Палкін завадив моєму переходу до Дніпра»: ексхавбек Шахтаря звинуватив гендиректора «гірників» у брехні

Переглядів 7497
Артем Жилінський Артем Жилінський
8 голосів
«Палкін завадив моєму переходу до Дніпра»: ексхавбек Шахтаря звинуватив гендиректора «гірників» у брехні
Дмитро Білоног. Фото: ФК Шахтар
Півзахисник Дмитро Білоног, який є вихованцем Шахтаря, розповів про те, як донецький клуб перешкоджав його трансферу до Дніпра у 2015 році.

Дмитро Білоног вважає, що у його часи виступу за Шахтар, молодь «гірників» не отримувала шансів проявити себе. Півзахисник не хотів продовжувати контракт із донецькою командою, а також розповів, де Палкін брехав. 

«У мене залишався рік до завершення контракту із Шахтарем, і мені почали пропонувати нову угоду. Генеральний директор клубу Сергій Палкін у різних в інтерв’ю говорив, що всім вихованцям давали шанс. Насправді шансів особливих ні в кого не було. Особливо у передній лінії. 

Одразу вирішив, що підписувати новий контракт не буду, але напряму говорити не став. Я не перший, я не останній, хто бігав по колу. До мене постійно підходили: «Ну, що ти? Ну, що ти вирішив?». Я відповідав: «Поки думаю».

Білоног поділився історією про інтерес Дніпра. На думку півзахисника, клуби не змогли домовитися, а Палкін продовжував просити залишитися в Шахтарі.  

«Я повинен був одразу після Шахтаря опинитися у Дніпрі, який тоді тільки відіграв фінал Ліги Європи. Тренувався вже із першою командою та повинен був підписувати контракт. Однак керівництво Шахтаря сильно вплинуло на те, аби цього не сталося. Наскільки я знаю, було якесь спілкування між менеджерами клубів, і Дніпро не пішов на те, аби підписати мене.

Потім мені навіть сам Палкін дзвонив та говорив: «Все, давай повертайся до Шахтаря». Але я знову відмовився. На цьому все завершилося», — сказав Білоног для сайту «Український футбол».

  • Зараз Білоног виступає за Чорби Глогов із другого за силою дивізіону Польщі.
  • З 2012 по 2015 перебував у Шахтарі, а потім перейшов до Уралу.
  • Трансфермаркт оцінює гравця в 200 тисяч євро.