Палкін звинуватив ФІФА в тому, що Шахтар безкоштовно втратив гравців: відомі деталі претензії «гірників»

Переглядів 471
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Палкін звинуватив ФІФА в тому, що Шахтар безкоштовно втратив гравців: відомі деталі претензії «гірників»
Сергій Палкін. Фото: ФК Шахтар
Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін розповів, що через правило ФІФА про легіонерів в УПЛ донецький клуб втратив потенційного покупця на одного зі своїх футболістів.

Гендиректор «гірників» Палкін вважає, що ФІФА під час ухвалення рішення про можливість легіонерам з УПЛ призупинити контракти на один рік та піти в оренду в інший клуб – захистили лише інтереси футболістів, а ось клуби залишилися незахищеними.

«Ми хочемо справедливості. З одного боку, ФІФА захищає гравців, але має захищати і клуби.

Ми хочемо сісти з усіма зацікавленими сторонами та виробити план. І хочемо справедливості та чесності», – цитує Палкіна The New York Times.

CAS (Спортивний арбітражний суд) у швейцарській Лозанні найближчим часом почне розгляд позову Шахтаря до ФІФА через дозвіл, який організація надала іноземним футболістам. Мається на увазі самостійний перехід до іншого клубу на тимчасовій основі, що було викликано вторгненням Росії.

За інформацією New York Times, почати розглядати справу у CAS мають намір вже у четвер, 22 грудня. Донецький клуб хоче отримати від ФІФА компенсацію збитків на понад 40 мільйонів доларів.

X