Павелку потрібні гроші: заарештований голова УАФ намагається змусити державу повернути йому заставу – сума

Переглядів 607
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
2 голоси
Павелку потрібні гроші: заарештований голова УАФ намагається змусити державу повернути йому заставу – сума
Андрій Павелко. Фото: Google
Адвокат президента УАФ Андрія Павелка – Сергій Бойко поділився подробицями судової справи власного клієнта. Захисник збирається подавати скаргу до Європейського суду з прав людини.

Сергій Бойко, який є адвокатом заарештованого голови УАФ Андрія Павелка, розповів, чи позначається відсторонення від посади його клієнта на діяльності організації.

«На життєдіяльності УАФ це фактично не позначається, оскільки це громадська організація і відповідні посадові особи виконують задачі, які стоять перед організацією. Це ми можемо бачити на виступі наших спортсменів. Йде мова про молодіжний чемпіонат Європи, на якому успішно виступили».

Проте арешт голови УАФ може мати негативні наслідки для України на міжнародній арені.

«Водночас саме такий тиск на керівництво УАФ може негативно вплинути на український футбол на світовій арені. Наразі у РФ активно обговорюється тема щодо виключення єдиного голосу України в УЄФА (Павелко є членом виконкому УЄФА) і саме це кримінальне провадження може мати негативні наслідки».

Також Бойко прокоментував рішення слідчого судді перерахувати на користь держави 9,88 млн гривень із застави, яку за Павелка восени 2022 року внесла компанія УАФ Маркетинг. Адвокат зазначає, що вимагатиме повернення застави для свого клієнта.

«Рішення буде оскаржуватися. Ми пройшли апеляційну інстанцію, готуємо касаційну скаргу. Також дане рішення буде оскаржено у Європейському суді з прав людини, оскільки ті очевидні порушення, які були допущені Львівським судом не мають бути залишені без уваги.

Таке рішення ми прагнемо скасувати. Застава безумовно має бути повернена», – сказав Бойко в етері програми Футбольний Формат на каналі Espreso.