Переконливий домашній реванш

Переглядів 205
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Схоже, вольова перемога у Харкові позначилася на команді Мірчі Луческу, яка навіть без травмованого на передматчевому тренуванні Тейшейри (а також найдосвідченіших Кучера та Шевчука, надійного опорника Степаненка) в поєдинку з «Карпатами» продемонструвала звичний для себе малюнок гри. Ще й підкріпивши його належною агресивністю під час відбору та в завершальній атакувальній фазі, що й забезпечило бажаний результат.

Не пригадаю, коли з таким натхненням, як проти львів’ян, діяв на полі Едуардо. Навіть не знаю, що більше ним рухало: бажання допомогти «Шахтарю» взяти реванш за поразку від «Карпат» у першому колі чи прагнення проявити себе в усій красі напередодні (за два місяці) завершення контракту. Чи, може, він просто до чемпіонату світу виходить на пік форми? Та, попри все, саме завдяки його дублю вже до перерви «гірники» практично зняли питання про переможця. На початку ж другої половини зустрічі до 12 м’ячів довів свій бомбардирський результат у чинному чемпіонаті Луїс Адріано, зрівнявшись за цим показником із донецьким «металургом» Мораесом. Обидва бразильці тепер усього на три голи відстають од Марко Девича.

Не можна сказати, що «Карпати» мали блідий вигляд. Вони, як могли, вели контргру, й якби Гладкий і Голодюк щось витиснули зі своїх моментів, то сценарій мав би інший зміст. Але Антон Каніболоцький зіграв упевнено, показавши, що дорожить шансом, який йому надав Містер, і він не бажає знову поступатися місцем у «рамці» Андрію П’ятову. Намагався зачепитися за надану можливість закріпитися в команді 18-річний лівий захисник Едуард Соболь, який цікавіше виглядав у атакувальних діях, ніж в обороні.

«Шахтар» звично небезпечно атакував через фланги, де, як завжди, помітною фігурою був капітан Даріо Срна. Але, на мій погляд, компліментів заслужила пара опорних півзахисників Фред — Хюбшман, яка начисто переграла своїх візаві з табору суперників в особі Чачуа та Голодюка. Із поверненням у лави Фреда, який є найважливішою сполучною ланкою, перехід із оборони в атаку «гірників» знову став стрункішим і стрімкішим. А ось герой поєдинку у Львові Младен Бартулович на «Донбас Арені» проявити себе повною мірою не зумів, зокрема, його улюблені стандарти не таїли звичної загрози…

Дмитро ДОЙНІКОВ.

X