«Перемогу присвячуємо воїнам ЗСУ»: Ротань висловився після матчу зі словаками

Переглядів 2305
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Перемогу присвячуємо воїнам ЗСУ»: Ротань висловився після матчу зі словаками
Руслан Ротань. Фото: УАФ
Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань прокоментував перемогу своїх підопічних у матчі проти однолітків зі Словаччини з рахунком 3:0.

Сьогоднішню перемогу у другому стиковому матчі за право зіграти на Євро-2023 наставник молодіжної збірної України Ротань присвятив нашій армії.  

«Словаччина теж заслуговувала на вихід у фінальну стадію турніру, але перемагає завжди найсильніший. Тому я вітаю нас, вітаю Україну. 

Цю перемогу хотіли б присвятити нашим воїнам ЗСУ. Сказали про це хлопцям на передматчевій установці, вони все розуміли».

Також Ротань зауважив, що погода вплинула на гру, а ще відмітив характер наших гравців.

«Погода вплинула на гру, тим паче на нашу. Ми завжди робимо ставку на контроль м'яча, тому нам потрібний хороший стан поля, але сьогодні воно було не кращої якості. М'яч стрибав, а поле було в'язким. Такий газон завадив нам тримати м'яч із перших хвилин.

Але ми перешикувалися по ходу матчу. Слід зазначити характер хлопців та їхнє бажання перемогти та вийти на Євро. Це наш головний козир», — сказав Ротань після матчу проти словаків.

Додамо, що молодіжна збірна України двічі грала у фінальній частині чемпіонату Європи. У 2006 році команда Олексія Михайличенка дійшла до фіналу, де поступилася Нідерландам (0:3), а через п'ять років підопічні Павла Яковенка не змогли вийти з групи.

Жеребкування фінального турніру Євро-2023 пройде 16 жовтня. Матчі відбудуться з 21 червня по 8 липня наступного року. Три найкращі команди (крім Франції) отримають путівки на Олімпіаду-2024.

До вашої уваги пропонуємо ексклюзивне інтерв'ю «УФ» колишнього форварда Динамо та Рейнджерс Олега Саленка, який дав прогноз на матч Україна – Шотландія в Лізі націй.