«Пережили вісім місяців спустошення»: Мхітарян висловився про блокаду в Нагірному Карабасі

Переглядів 1026
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Пережили вісім місяців спустошення»: Мхітарян висловився про блокаду в Нагірному Карабасі
Генріх Мхітарян. Фото: Google
Півзахисник Інтера Генріх Мхітарян закликав відкрити Лачинський коридор для надання гуманітарної допомоги вірменським мешканцям у Нагірному Карабаху.

Генріх Мхітарян висловився на рахунок конфліктної ситуації в Нагірному Карабаху. Півзахисник розповів, що зараз переживають люди на своїй батьківщині.

«Понад 30 000 дітей та їхніх сімей у Нагірному Карабаху пережили вісім місяців блокади та спустошення. Опинившись на батьківщині, вони перебувають на межі голоду та гуманітарної катастрофи, не маючи доступу до життєво необхідних ліків, їжі чи інших необхідних речей».

Мхітарян закликав закінчити війну між Вірменією та Азербайджаном, а також вимагає гуманітарний доступ через Лачинський коридор.

«Страшна реальність людей, які вмирають від голоду, є катастрофою, що вимагає негайних дій. Дітям потрібен кінець цій війні, щоб почати зцілювати і видужати.

Має бути забезпечено принциповий та безперешкодний гуманітарний доступ через Лачинський коридор», – написав Мхітарян у Facebook.

  • 9 січня цього року Азербайджан розпочав перебої з подачею електроенергії та газу в Нагірному Карабаху. Тому Сарсангське водосховище, яке є життєво важливим джерелом водних ресурсів для регіону, втратило більшу частину свого обсягу
  • На початку липня Азербайджан заявив, що перекриває єдину дорогу, яка пов'язує регіон з Вірменією, звинувативши вірменське відділення Червоного Хреста у контрабанді. Йдеться про Лачинський коридор – єдиний сухопутний шлях між Карабахом та Вірменією.
  • Мхітарян виступав у двох клубах УПЛ: Металург Донецьк (2009-2010) та Шахтар (2010-2013).
  • У складі Металурга він провів 44 гри, в яких забив 16 голів та віддав 11 результативних передач. У Шахтарі Мхітарян зіграв 106 матчів, забивши в них 44 м'ячі та віддав 23 асисти.