Перша домашня звитяга харків’ян

Переглядів 145
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Нинішній сезон, судячи з усього, як для «Говерли», так і для «Металіста», простим аж ніяк не буде. Обидва колективи відчувають серйозні труднощі із фінансуванням, через що кілька футболістів вирішили перебратися до стабільніших клубів. Ужгородці свої кадрові дірки латають за допомогою динамівської молоді, а харків’яни поки що обходяться власними резервами. Після трьох турів команди опинилися поряд у турнірній таблиці, маючи в активі три та два пункти відповідно. Таким чином, переможець звітної зустрічі мав можливість значно покращити своє становище в табелі рангів. Забігаючи наперед, зазначу, що таким щасливчиком виявилися слобожани.

Перше, що неприємно здивувало, так це незначна кількість глядачів на трибунах — подивитися домашній поєдинок «жовто-синіх» прийшло трохи більше шести тисяч фанів. Раніше за цим показником слобожани перебували серед лідерів, збираючи на ОСК «Металіст» мінімум по 10000. Також наставники команд не стали відтягувати дебют новобранців. Ігор Рахаєв із перших хвилин кинув у бій екс-«гірника» Кобина, а Грозний підсилив напад Кузнецовим. Варто зазначити, що попри зміну обстановки, хлопці каші не зіпсували.

Сам же матч проходив за відчутної переваги господарів. Підопічні Рахаєва навколо штрафного «Говерли» крутили запаморочливі каруселі, проте переграти Коваля вдалося лише одного разу. У середині другої половини, після затяжної атаки, Едмар філігранною передачею знайшов у воротарському Гоменюка, котрий ударом головою переправив м’яч у сітку воріт. Майже зразу після забитого м’яча господарі повинні були подвоювати рахунок, однак Гоменюк протистояння голкіперові ужгородців програв.

Зрештою, й одного гола цілком вистачило, щоби взяти три пункти. Ця перемога дозволила металістам перебратися з нижньої частини «турнірки» на проміжну п’яту сходинку.

Роман КИРІЄНКО.