Перша поразка лідера

Переглядів 347
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
«Ураган» уже може покладатися на Будняка

Сім років тому «Енергія», йдучи до свого першого в історії чемпіонства, також у листопаді, приймала «Єнакієвець». «Зелено-білі» тоді перемогли принципового суперника в матчі, де неймовірний кураж продемонстрував голкіпер львів’ян Володимир Кардаш. Так трапилося й минулої суботи. Із тією лише різницею, що 2006-го Кардаш не пропустив жодного м’яча, а нині капітулював тричі. Проте це не завадило йому стати героєм матчу.

Сам поєдинок підтвердив: команди в нашому чемпіонаті «брендові» не тільки на папері, а й в реальній ігровій поставі. Гра вийшла такою, що захоплювало дух, і «Енергія» може пишатися не тільки тим, що завдала підопічним Олега Солодовника першої поразки в сезоні. Підопічні Олександра Косенка з перших хвилин зіграли максимально агресивно. І цим показали різноманіть тактичного арсеналу, необхідного для вирішення завдань, які стоять перед командою.

«Єнакієвець» натомість підвів воротар, та й взагалі захисна система тріснула, тому пропустили сім м’ячів. Але не скажеш, що все так безнадійно було для гостей у поєдинку. Бо інакше би донбасівці не перетворили поточний рахунок 1:3 на нічийний — 3:3. Інша річ, що суперник також продемонстрував психологічну стійкість, а головне — змусив лідера чемпіонату помилятися.

Учергове підтверджено: «поранені» минулого туру команди дуже хижо діють у наступному.

Кволий «Ураган» тиждень тому переграв учисту «ходову» львівську команду, а тепер уже сама «Енергія» вколола найкращий у нинішньому чемпіонаті клуб країни.

«Ураган», до слова, переконує й надалі. Іванофранківці не зупинилися після перемоги в «енергетичному дербі» й взяли завжди нелегкі три очки на рівненському майданчику. Будняк зробив чималий внесок — польський легіонер виходить на свою звичну проектну потужність.

Тривожно за хмельницький «Спортлідер+». Можливо, команді реально рано ще розраховувати на місце в плей-оф, але «смикати» опонентів вони мають у кожному матчі. Поки що це не виходить: утім, ЛТК у домашній грі з подолянами не мав права втрачати очки. Шкода тільки, що підопічним Романа Ковальчика вони далися легко — прохідні поєдинки турніру не потрібні.

Віталій МАРТИНЮК.

X