Перший гол Канади на Чемпіонатах світу: Хорватія здійснила камбек та вийшла на першу позицію в групі

Переглядів 4385
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Перший гол Канади на Чемпіонатах світу: Хорватія здійснила камбек та вийшла на першу позицію в групі
Альфонсо Девіс. Фото: ФІФА
У матчі другого туру групового етапу Чемпіонату світу в квартеті F зустрічалися Канада та Хорватія. Фінальний свисток зафіксував перемогу європейської збірної з рахунком 4:1.

Бельгія та Марокко вже зіграли свій матч другого туру. Перемога африканської збірної серйозно заплутала ситуацію у групі F. Тому гра між Хорватією та Канадою обіцяла бути не менш інтригуючою.

Саме так цей матч і розпочався, адже вже на другій хвилині гри Канада вийшла вперед та забила свій перший м'яч на Чемпіонатах світу в історії. Б'юкенен виконав вивірену навісну передачу в штрафний майданчик. Девіс, в районі одинадцятиметрової позначки, вистрибнув вище за оборонців назустріч подачі і головою відправив м'яч вниз по центру воріт.

Цей дуже швидкий м'яч розкрив гру. Хорватія була змушена відіграватися та йти вперед. На 26-й хвилині хорвати навіть забили гол, але його скасували через положення поза грою.

Але на 36-й хвилині Крамарич все-таки зрівняв рахунок. Перішич позбувся м'яча, розраховуючи, що його підхопить Крамарич і той, ударом із близької відстані в правий нижній кут воріт, не залишив воротареві шансів.

А на 44-й хвилині Лівая взагалі вивів європейську збірну вперед. Він здійснив ривок, отримав блискучу передачу та прицільно пробив, перегравши воротаря. М'яч влучив у правий нижній кут.

Команди пішли відпочивати за рахунку 2:1 на користь Хорватії. 

Після перерви команди довго не могли забити гол, але все-таки відзначилася Хорватія.

На 70-й хвилині Крамарич оформив дубль. Форвард в глибині штрафного майданчика, майстерно одним дотиком обробив бездоганну поперечну передачу, яку виконав Перішич та завдав прицільного удару в нижній лівий кут воріт.

Рахунок став не пристойним у компенсований час. Гравець Хорватії Маєр відзначився та встановив остаточний рахунок у матчі.

Фінальний свисток зафіксував перемогу європейської збірної з рахунком 4:1. 

Таким чином Канада посідає четверте місце з нулем очків, а Хорватія має чотири пункти та опинилася на першій позиції в групі F.