Підсумки першої частини молодіжного чемпіонату України: очікується запекла боротьба між трьома клубами

Переглядів 418
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Підсумки першої частини молодіжного чемпіонату України: очікується запекла боротьба між трьома клубами
Динамо U19. Фото: ФК Динамо
Завершилося перше коло сезону 2022/23 чемпіонату серед юнацьких команд U19. Підбиваємо статистичні підсумки лідерів молодіжного чемпіонату України.

На зимову перерву команда Ігоря Костюка пішла на другу позицію в турнірній таблиці. У 15-ти матчах першого кола динамівці здобули 11 перемог, тричі зіграли внічию та одного разу програли.

Кияни відстають від львівського Руху на 2 очки (львів'яни зіграли на один матч менше) та випереджають найближчого переслідувача, Шахтар, на 7 очок («гірники» провели на три ігри менше).

Динамо є найкращою командою чемпіонату за показником очікуваних голів xG (40,5), випереджаючи Рух майже на 2 очки. Також у киян найкращий показник xPoints (очікувані окуляри) – 34,9.

Оборона киян також на другому місці (9 пропущених м'ячів), однак слід зазначити, що лідирує тут Шахтар, який зіграв на три матчі менше. За показником xG against (очікувані пропущені м'ячі) біло-сині на третьому місці – 13.0.

У десятці найкращих бомбардирів чемпіонату поки що один динамівець – Андрій Маткевич, на рахунку якого 7 м'ячів (в середньому 0.58 за матч, xG 4.8).

Серед найкращих асистентів ліги динамівці Антон Царенко (4 передачі, 0.4 за матч, xA 3.75) та Ігор Горбач (4 передачі, 0.35 за матч, xA 1.25). Царенко також входить до трійки найкращих у лізі за кількістю ключових передач (2:42 за матч). Серед лідерів чемпіонату за кількістю перед гольових передач – динамівець Дмитро Кремчанин (3 передачі).

X