«Підтримав Януковича у 2004 році»: Шевченко та Блохін опинилися у цікавому рейтингу британського видання

Переглядів 1536
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Підтримав Януковича у 2004 році»: Шевченко та Блохін опинилися у цікавому рейтингу британського видання
Андрій Шевченко та Олег Блохін. Фото: Google
Нерідко футболісти, закінчивши свою професійну кар'єру, пробують себе у політиці. Не виняток і представники українського футболу в особі справжніх легенд Андрія Шевченка та Олега Блохіна.

Популярний портал FourFourTwo вирішив скласти топ найкращих футболістів, які стали політиками. У списку знайшлося місце двом українцям – екс-форвардам Динамо та колишнім тренерам збірної України Андрію Шевченку та Олегу Блохіну.

Шевченко посів п'яте місце у рейтингу. Видання згадало підтримку тодішнім форвардом Мілана Віктора Януковича під час президентських виборів 2004 року.

«Шевченко захоплювався політикою ще футболістом, підтримуючи Соціал-демократичну партію України наприкінці 1990 років, а потім підтримавши кандидата в президенти Віктора Януковича в 2004 році».

Також журналісти не пройшли повз невдалу спробу володаря «Золотого м'яча»-2004 стати депутатом Верховної Ради відразу після домашнього Євро-2012.

«Тому не дивно, що 2012 року після закінчення кар'єри колишній нападник приєднався до команди партії «Україна – Вперед!». Однак Шевченку не вдалося отримати місце у парламенті, і пізніше він повернувся у футбол, щоб очолити національну команду».

Блохіна розмістили на сьомій позиції. Фахівці відзначили багатозадачність легенди України, яка встигала і працювати тренером, і обиратися до Верховної Ради.

«Перефразовуючи стару приказку, Блохін – «майстер на всі руки та майстер у двох речах одночасно». Рекордсмен Динамо та збірної СРСР став першим тренером, який вивів Україну на великий турнір [ЧМ-2006], і навіть встиг обратися до парламенту країни».

Видання нагадало про те, що Блохін перебував у різних партіях. 1998 року він пройшов до парламенту від «ВО Громада», де невдовзі вирішив увійти до фракції «Батьківщина».

«1998 року був обраний від партії «ВО Громада» незважаючи на те, що водночас був членом Комуністичної партії України. А ще кажуть, що чоловіки не можуть працювати в багатозадачному режимі», – пишуть журналісти.

Зазначимо, що у КПУ Блохін перейшов лише у 2001 році, за списками якої повторно обрався до ВРУ у 2002 році. Там він знову змінив фракцію, увійшовши до складу СДПУ(о).

2006 року Блохін втретє намагався потрапити до Ради, цього разу за списком Опозиційного блоку «Не так!», проте ця політична сила не пройшла прохідний бар'єр.

Повний рейтинг FourFourTwo

  1. Джордж Веа;
  2. Ромаріо;
  3. Джанні Рівера;
  4. Каха Каладзе;
  5. Андрій Шевченко;
  6. Тіті Камара;
  7. Олег Блохін;
  8. Хакан Шукюр;
  9. Пеле;
  10. Йожеф Божик;
  11. Гжегож Лято;
  12. Ліліан Тюрам;
  13. Зіко;
  14. Марк Вільмотс;
  15. Роман Павлюченко;
  16. Андрій Аршавін;
  17. Альберт Гудмундссон;
  18. Сол Кемпбелл.
X