«По нас у Харкові катком проїхалися арбітри»: клуб УПЛ згадав «вбивство» у матчі з Металістом Ярославського

Переглядів 368
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
1 голос
«По нас у Харкові катком проїхалися арбітри»: клуб УПЛ згадав «вбивство» у матчі з Металістом Ярославського
Суддя матчу Металіст – Оболонь. Фото: Металіст
Генеральний директор Оболоні Олександр Різниченко розповів про суддівський скандал у сезоні 2021/22, який відбувся в матчі з Металістом у Першій лізі.

Нещодавно Оболонь звернулася до УПЛ та комітету арбітрів УАФ з клопотанням щодо розгляду роботи суддів матчу з Динамо (2:4). Ще у 2021 році клуб робив те саме, але після гри проти Металіста у п'ятому турі Першої Ліги (0:3).

Після тієї гри Оболонь випустила офіційну заяву, в якій, зокрема, були наступні слова:

«Суддя згвалтував не тільки ФК Оболонь, а й весь український футбол».

Генеральний директор клубу Олександр Різниченко в ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів про ту історію та нагадав про листи, які клуб відправлял президентам УАФ та ПФЛ.

«Згадайте, коли до Першої ліги зайшов Металіст Олександра Ярославського (2021/22). Команда у восьми перших турах сім чи вісім разів била пенальті. Суперники усі вісім разів завершували матч у меншості. І потім вийшли до УПЛ.

По нас у Харкові таким катком проїхалися арбітри! Ми й тоді писали, порушували питання».

Також функціонер підтвердив, що Оболонь довгий час не могла вийти до УПЛ (з сезону 2015/16) через те, що не працювала з арбітрами.

«Підтверджую. Таких матчів було багато. Після закінчення сезону, ми й самі знали, і самі арбітри нам казали, що вони мали вказівку «мочити». Післяковідний сезон 2021/22 був дуже галасливим, якщо пам'ятаєте. Ми порушували питання, хотіли ухвалити рішення про зупинку чемпіонату.

Коли сезон відновився, було дано вказівку арбітрам – «цю банду – Оболонь, Агробізнес, Інгулець і, здається, Металіст-1925 – мочити, щоб їх в УПЛ не було».

Окрім цього, керівник Оболоні згадав, що було з арбітром, який призначив пенальті на користь одної з вищеназванних команд.

«Інгулець таки потрапив до УПЛ, завдяки пенальті в останньому матчі. Арбітр його призначив і відразу й закінчив кар'єру. Ми все це знаємо, між арбітрами також є різні люди, які розповідали нам це все. В Оболоні такої практики немає, всі знають.

Усі, хто їдуть до нас, знають, що ми таким не займаємось, і не будемо. Президент (Олександр Слободян) говорив: «Якщо я працюватиму з арбітрами, то навіщо мені тренер?», – сказав Різниченко для «УФ».

  • Нагадаємо, що Оболонь вийшла в УПЛ за підсумками минулого сезону Першої Ліги.
  • Після перших двох турів кияни посідають 11 сходинку у Прем'єр-лізі, маючи в своєму активі один заліковий бал.
  • Металіст в минулому сезоні зайняв 13 місце в УПЛ та вилетів до Першої ліги.