«Покажіть мені, де я приходив п'яний»: ФК Львів залишився винен Дулубу – подробиці скандального звільнення

Переглядів 1755
Павло Клименко Павло Клименко
2 голоси
«Покажіть мені, де я приходив п'яний»: ФК Львів залишився винен Дулубу – подробиці скандального звільнення
Олег Дулуб. Фото: ФК Львів
Колишній головний тренер ФК Львів Олег Дулуб поділився подробицями свого несподіваного розставання з львівським клубом, яке сталося три тижні тому.

21 березня ФК Львів офіційно оголосив про дострокове розірвання контракту з Олегом Дулубом, не називаючи причини такого рішення. Сам білоруський фахівець зізнався, що для нього розмова з керівництвом клубу про звільнення виявилася раптовою.

«Припускав, що це буде цілком стандартна розмова, бо нагромадилися справи, питання. Думав, обговоримо якісь ігрові моменти, побутові, збори, спаринги тощо.

Мене поставили перед фактом без пояснення причин. Сам з'ясовувати не став, тому що розумів, що якщо хочуть звільнити, то вже не має значення через що».

Дулуб запевняє, що ФК Львів хотів спочатку розійтися з ним, не виконуючи умови контракту, щоб він просто підписав заяву і все, але білоруський фахівець не стояв на тому, щоб процедура проходила відповідно до угоди.

«Мені принесли папір без підписів, без печаток, запропонували розписатись. А там сказано, що мене звільняють за порушення трудової дисципліни. Кажу їм: «Так покажіть мені, де я приходив п'яний, запізнювався на тренування чи ще якось порушував дисципліну. Повинне бути якесь обґрунтування написаному».

Але мені нічого не відповіли. Зрештою сказав, що з питанням розбереться агент, який володіє всіма юридичними законами. Ось із ним за контрактом і вирішуйте питання».

Також під час інтерв'ю Дулуб зізнався, що клуб за контрактом мав з ним розрахуватися протягом п'яти днів, але вже минуло понад три тижні, а грошей навіть за березень він так не отримав.

Колишньому головному тренеру навіть не дали змоги попрощатися з командою, натякнувши, що його не хочуть бачити на території бази.

«До мене в номер прийшов спортивний директор і сказав, що керівництво не хоче, щоб ми із Сашком знаходилися на території бази, нам потрібно виселитися.

Хотілося попрощатися з хлопцями, подякувати їм, бо колектив у нас зібрався чудовий. Але нам все одно дали зрозуміти, що краще все ж таки виїхати, покинути базу», – сказав Дулуб в інтерв'ю телеграм-каналу «О, спорт! Ти – світ!».

57-річний Дулуб очолив ФК Львів у вересні 2021 року. Під його керівництвом команда завершила перше коло чемпіонату України останньою, а навесні здобула чотири очки у трьох матчах.