Полісся офіційно відповіло на звинувачення Метревелі: команда Калітвінцева відреагувала трьома пунктами

Переглядів 1968
Євген Чепур Євген Чепур
2 голоси
Полісся офіційно відповіло на звинувачення Метревелі: команда Калітвінцева відреагувала трьома пунктами
Полісся. Фото: Google
Спортивний директор Металурга Запоріжжя Михайло Метревелі зробив низку публічних заяв, у яких називає мінімальну перемогу Полісся у 5-ому турі Першої «Чемпіонської» ліги нечесною. Команда Юрія Калітвінцева відповіла.

Єдиного м'яча було забито на 63-й хвилині гравцем Полісся Денисом Янаковим, а перед цим арбітр зустрічі Дмитро Кривушкін не зарахував гол Металурга, зафіксувавши сумнівне становище поза грою.

Михайло Метревелі жорстко розкритикував бригаду арбітрів за цей епізод. Функціонер запорізького клубу пов'язав це рішення з нещодавньою зустріччю чотирьох клубів Першої ліги (Полісся, Оболонь, ЛНЗ та Карпати) з керівництвом УАФ та ПФЛ.

«Судді вкрали очки на користь інших команд та інтересів вузької групи людей у верхівці українського футболу... Ось вам і підсумки зустрічі в УАФ 4 травня...

А ім'я Дмитра Кривушкіна тепер чітко вписано до переліку членів «почесного клубу похмурого женця» українського суддівського корпусу», – написав Метревелі у фейсбуці.

Полісся офіційно через прес-службу відреагувало на заяви Метревелі трьома пунктами, у яких пояснило, чому вважає висловлювання представника Металурга Запоріжжя некоректними.

  1. Михайло Метревелі у своїх звинуваченнях приводить як доказ відео епізоду потенційного офсайду з ракурсу, який не дозволяє зробити однозначного висновку щодо офсайду. Малювання офсайдних ліній з даного ракурсу некоректне. 
  2. Металург Запоріжжя, як господар поєдинку, мав можливість подбати про відповідну трансляцію та забезпечити позиції для «офсайдних камер» і якісні повтори епізодів. Але цього зроблено не було.
  3. Металург Запоріжжя, як господар поєдинку, мав можливість подбати про присутність системи VAR на своїх домашніх матчах. Але цього теж зроблено не було.

Дмитро Кривушкін. Фото: ФК Полісся

Також Полісся запевнило, що виступає лише за справедливе суддівство і привело приклади:

  • Полісся на кожен свій домашній  матч замовляє за власний кошт систему VAR.
  • Полісся домагаючись рівних умов і для себе, і для своїх суперників, за погодженням сторін, готовий за власний рахунок забезпечити систему VAR не тільки на своїх домашніх але і на виїздних матчах.
  • Полісся на кожен свій домашній матч забезпечує  за власний кошт високоякісну трансляцію з довгофокусними об’єктивами саме для уникнення спірного трактування будь яких суддівських рішень.

Наразі Полісся лідирує у Першій лізі групи «Чемпіонська», набравши 25 очок. Металург посідає п'яте місце, маючи у своєму активі 14 балів.