«Поставили кулемет та запитували: «Як вам нинішня влада?»: легенда Динамо пригадав російську окупацію в Гостомелі

Переглядів 7630
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
9 голосів
«Поставили кулемет та запитували: «Як вам нинішня влада?»: легенда Динамо пригадав російську окупацію в Гостомелі
Владислав Ващук. Фото: Facebook
Колишній захисник Динамо та збірної України Владислав Ващук розповів про те, що встиг зробити під час служби в НГУ та пригадав як пережив окупацію.

Легендарний футболіст київського Динамо та збірної України Владислав Ващук у травні 2023 року вступив на службу в бригаду наступу Буревій, яка входить до складу Національної гвардії України.

Ексфутболіст розповів про те, чим безпосередньо займається під час несення служби. 

«Коли кажуть: «Навіщо? Влад, ти що?» Я зробив цей крок задля майбутнього своїх дітей, для майбутнього всіх наших дітей. Я вже три евакуації робив: дві – з потягу й одну – з гелікоптера. Це перевезення пораненого до нашого госпіталю», 

Ващук пригадав, як пережив російську окупацію в Гостомелі.

«Приїхали росіяни на танку та БТР, але я встиг заховатися. Казали, що тут футболіст живе, когось вони вели під дулом автомата. Потім сусід розповів, що вони кулемет поставили й запитували: «Як вам нинішня влада? Ми прийшли вас рятувати». Тяжко бачити, що було до та після того, як вони прийшли до мене додому».

Колишній захисник виступає за виключення країни агресора та її маріонеткової держави по сусідству з усіх спортивних змагань.

«Спорт – це політика. Я повністю підтримую дискваліфікацію Росії та Білорусі. Вони роблять все те, щоб знищити наш народ», – сказав Ващук в інтерв'ю для Europa Liberă Moldova.

  • Ващук грав за Динамо з 1993 по 2003 та з 2005 по 2008 рік: 357 матчів, 15 голів та один асист.
  • За збірну України Владислав провів 63 гри та разом з командою дійшов до чвертьфіналу чемпіонаті світу 2006 у Німеччині.
  • Єдиним закордонним клубом у кар'єрі захисника був московський Спартак (2003).