«Потенціал Мудрика зашкалює, його навіть не можна виміряти»: Де Дзербі знає головну проблему українця в Челсі

Переглядів 11565
Максим Недавній Максим Недавній
4 голоси
 «Потенціал Мудрика зашкалює, його навіть не можна виміряти»: Де Дзербі знає головну проблему українця в Челсі
Михайло Мудрик і Роберто Де Дзербі. Фото: Getty Images
Екснаставник Шахтаря Роберто Де Дзербі назвав Михайла Мудрика особливим гравцем з неймовірним потенціалом, а також вказав на основну проблему українця, яка заважає йому розкритися в АПЛ.

Колишній головний тренер Шахтаря Роберто Де Дзербі розповів англійським засобам масової інформації про потенціал нинішнього вінгера Челсі Михайла Мудрика, з яким він працював в Україні, та назвав його основний недолік.

«Потенціал Мудрика зашкалює, його навіть неможливо виміряти, але до нього потрібен індивідуальний підхід. Він дуже чутливий, але він чудовий хлопець. Йому ще є над чим працювати, але він особливий».

Англійське видання The Chelsea Chronicle погоджується зі словами головного тренера Брайтона і вважає українця особливим гравцем. Також зазначається, що невдачі Челсі не є провиною виключно українця, а його невиразна гра є наслідком тягаря високого цінника на гравця.

«Мудрик виглядав так, ніби він намагався зробити занадто багато після свого переходу за 88,5 мільйонів фунтів стерлінгів, ймовірно, він відчайдушно хотів виправдати суму трансферу».

Михайло Мудрик, фото: ФК Челсі

В майбутньому аналітики очікують набагато більшого від Михайла під керівництвом Маурісіо Почеттіно, з яким він пройде повну передсезонну підготовку.

«Наступного сезону Мудрик стане одним із гравців АПЛ з найбільшим прогресом, він має надзвичайні фізичні якості, особливо його швидкість і баланс. Тому ми вважаємо, що Почеттіно і Мудрик виграли б від спрощення гри вінгера, зосередження на забігах та грі в останній третині поля».

Також видання зазначає, що сам Почеттіно був приємно вражений працездатністю українця та його бажанням зіграти на молодіжному Євро-2023.

  • Мудрик минулого сезону провів у складі «аристократів» 17 матчів і зробив два асисти. 
  • Transfermarkt оцінює гравця в 60 мільйонів євро.
  • Під керівництвом Де Дзербі українець зіграв у 19 матчах (два голи, дев'ять асистів).
  • Челсі за підсумками кампанії 2022/23 фінішував на 12 позиції в турнірній таблиці АПЛ, набравши 44 очки у 38 поєдинках.