«Поведінка Харлан – це приклад для наших спортсменів»: Суркіс відреагував на вчинок українки на ЧС з фехтування

Переглядів 1433
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Поведінка Харлан – це приклад для наших спортсменів»: Суркіс відреагував на вчинок українки на ЧС з фехтування
Ігор Суркіс та Ольга Харлан. Колаж «Український футбол»
Президент київського Динамо Ігор Суркіс підтримав українську шаблістку Ольгу Харлан, яку напередодні дискваліфікували на чемпіонату світу з фехтування.

Ігор Суркіс наголосив, що поведінка Харлан абсолютно правильна, адже її дії — приклад. Також власник столичного гранда обурений поведінкою спортивних чиновників.

«Поведінка спортивних чиновників – це ганьба та боягузтво. Поведінка Харлан – це приклад для наших спортсменів, що треба робити, коли біля тебе представник росії. Це не просто якийсь інформаційний привід нагадати світові про війну в Україні та про звірства, що коять окупанти, – це чергове випробування для пошуку правди та справедливості».

Суркіс заявив, що у спорті процвітають подвійні стандарти, яскравим приладом цього є випадок з Харлан. Президент Динамо подякував спортсменці за цей вчинок.

«Дискваліфікація Ольги Харлан демонструє подвійні стандарти, які ще існують, але реакція нашого суспільства, представників спортивної спільноти та влади дають надію, що надалі українські спортсмени будуть захищені від подібного свавілля. Дякую Ользі особисто від себе та від усього нашого клубу за цей вчинок та її патріотичну позицію», – наголосив президент ФК Динамо Ігор Суркіс.

  • Ольга Харлан отримала дискваліфікацію після відмови тиснути руку фехтувальниці з РФ Анні Смірновій. 
  • Українка здобула перемогу над росіянкою (15:7) і після завершення бою пропонувала стукнутися зброєю замість рукостискання. Проте після того, як росіянка відмовила від пропозиції, українка залишила доріжку.
  • Організатори турніру дискваліфікували Харлан, мотивуючи це порушенням спортивних принципів і правил фехтування – кожна сутичка має обов’язково завершуватися рукостисканням.  
  • Впродовж наступних 60 днів Ольга Харлан не зможе брати участь в будь-яких змаганнях під егідою Міжнародної федерації фехтування.