Президенту УАФ Павелку нічого не загроржує: огранізація зробила офіційну заяву

Переглядів 1711
Павло Клименко Павло Клименко
2 голоси
Президенту УАФ Павелку нічого не загроржує: огранізація зробила офіційну заяву
Андрій Павелко. Фото: УАФ
Сьогодні, 30 листопада, з’явились повідомлення про нібито підготовку до проведення позачергового Конгресу Української асоціації футболу 20 грудня 2022 року. Однак ця інформація не відповідає дійсності.

На офіційному сайті УАФ було зроблено заяву щодо можливого скликання позачергового конгресу для обрання президента організації.

«Питання скликання і проведення позачергового Конгресу регулюється нормами статті 19 Статуту УАФ, яка містить вимоги щодо строків і термінів такого скликання та проведення. Зокрема, передбачено, що адміністрація направляє членам УАФ письмове повідомлення про скликання позачергового конгресу не пізніше ніж за п’ятдесят днів до встановленої дати його проведення».

Таким чином, для уникнення оспорювання рішень вищого керівного органу УАФ та можливого застосування санкцій від ФІФА та УЄФА скликання та проведення засідання вищого керівного органу УАФ можливе виключно при чіткому дотриманні норм Статуту УАФ, вимог статутних документів ФІФА та УЄФА.

Спочатку конгрес мав відбутися сьомого березня, але через широкомасштабну війну в Україні його було відкладено. Єдиним кандидатом на пост президента був зареєстрований чинний голова Андрій Павелко, який обіймає свою посаду з 2015 року з переобранням 2017-го.

Нагадаємо, що днями Павелко та генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький отримали запобіжний захід у два місяці арешту у справі про розкрадання коштів на штучних полях. Щоправда, обидва вийшли під заставу майже 20 млн грн.

Українських футбольних чиновників підозрюють у розкраданні грошей під час будівництва заводу з виробництва штучних футбольних полів.

X