ПРИКЛАД МАКАРЕНКА ДЕМОНСТРУЄ, ЩО ШАНСИ ДАЮТЬ, ТОМУ ІНШИМ ХЛОПЦЯМ Є ДО ЧОГО ПРАГНУТИ

Переглядів 157
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Олег ВЕНГЛИНСЬКИЙ, екс-гравець «Динамо».

Зрозуміло, що велика кількість легіонерів у команді грає свою роль. Але приклад Макаренка зайвий раз нагадує влучну цитату з легендарного фільму «Приборкувачка тигрів»: «Треба сміливіше підпускати молодь». У свою чергу, молодим футболістам потрібно заслужити довіру, щоби їм надали цей шанс. Пам’ятаю, як казав ще славетний метр Валерій Васильович Лобановський: «За красиві очі ніхто шанс давати просто так не буде». Тому, вважаю, кожен футболіст, молодий він чи ні, але повинен відповідати вимогам першої команди. Окрім того, я також переконаний, що ті хлопці, які будуть відповідати цим вимогам, свій шанс отримають. Інше запитання, як саме ці футболісти своїм шансом зможуть скористатися? Повторюсь, але приклад того ж Макаренка демонструє, що шанси дають, тому іншим хлопцям є до чого прагнути.

Що стосується тих же Рибалки та Калитвинцева, то вони себе справді добре проявили, потрапивши до такої команди, як чеський «Слован». Узяти бодай їхні матчі в Лізі Європи. Хлопці справді заслужили, щоби їм дали шанс проявити себе в першій команді, адже вони готові, щоби конкурувати з тими футболістами, які вже є у складі.

Окремо також для прикладу можна сказати й про Міщенка, гра якого мені, як нападнику, дуже імпонує, що в «Говерлі», що в Полтаві. Вона (гра) заслуговує на увагу. Відчувається динамівська школа в усій красі. Видно навіть по його голах, особливо — за «Ворсклу», що школа «Динамо» вельми відчутна, всі удари поставлені. Дуже цікаво спостерігати, як він далі прогресуватиме.

Стосовно Богданова, то звісно, він гравець хороший. Він добре виступав у молодіжній збірній України, тож недарма отримував запрошення до національної команди. Андрій не один сезон перебував у складі команди, йому давали шанс проявити себе. Але зрозумійте: лише головний тренер вирішує, чи потрібен гравець йому на ту чи іншу позицію. Уважаю, що Олег Володимирович не ворог собі, тож адекватно оцінив рівень Богданова. Можливо, вирішили, що найкраще для нього зараз — грати, а звідси — й прогресувати. Я згадую себе, коли свого часу пішов до «Дніпра» й там розкрився. Тому немає нічого поганого в тому, що Богданов піде далі, тим паче в таку команду, як «Металіст», і буде прогресувати. Він ще порівняно молодий футболіст, а «Динамо», думаю, від цього тільки виграє. Можливо, в нього був шанс залишитись і поборотися за місце у складі, із часом він би і став основним гравцем, але на даний момент є хороший вихід і для нього, й для клубу. Повторюся, він гравець хороший і неординарний, це безсумнівно. Окремо відзначив би його удар. Тому хочу побажати йому щастя, щоби він і надалі прогресував.