Продався росії: фартовий для українських клубів арбітр буде працювати у країні-окупанті

Переглядів 945
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
 Продався росії: фартовий для українських клубів арбітр буде працювати у країні-окупанті
Президент РФС Олександр Дюков та Джюнейт Чакир. Колаж «Український футбол»
Ексарбітр ФІФА та УЄФА турок Джюнейт Чакир, якого вважали фартовим для українських клубів, увійшов до складу експертно-суддівської комісії РФС.

Всесвітньовідомий арбітр Джюнейт Чакир спокусився на криваві гроші росії та увийшов до оновленого складу експертно-суддівської комісії російського футбольного союзу.

Крім Чакира людями без совісті можна вважати серба Мілорада Мажич, який виконуватиме функції керівника департаменту суддівства РФС, узбека Равшана Ірматова, інструктора ФІФА  (судив фінальний матч Чемпіонату світу 2008 року), та менеджера суддів ФНЛ Миколу Іванов. Список тих, кому гроші не пахнуть надав сайт РФС.

Щодо «фартовості» Джюнейта Чакира для українських клубів, то «Український футбол» підготував статистичний перелік матчів, котрі обслуговував турок:

  • 2007 року Дніпро в Кубку УЄФА зіграв унічию з рахунком 1:1 з Белхатувом, але у грі у відповідь переміг (4:2) і пройшов далі.
  • 2008 року Динамо зіграло внічию з Дрогедою (2:2) у матчі-відповіді 2-го кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів (за рахунок перемоги у першому матчі (2:1) пройшло далі).
  • 2010-го Динамо виграло на виїзді у бельгійського Гента у кваліфікації Ліги чемпіонів – 3:1.
  • 2014-го у матчі групового турніру Ліги чемпіонів Шахтар - Порту було зафіксовано нічийний результат 2:2.
  • Єдиною поразкою при Чакирі став матч 1/16 фіналу Ліги Європи у 2011 році, коли Динамо програло Манчестер Сіті (0:1), але за рахунок домашньої перемоги (2:0) пройшло далі.

46-річний Чакир отримав категорію арбітра ФІФА у 2006 році. Чакир є єдиним турецьким арбітром, котрий обслуговував фінальний матч Ліги чемпіонів. 2022 року Чакир завершив суддівську кар'єру.