«Прокопенко ‒ мотиватор був божевільний, на рівні Моуріньо»: Шелепницький – про екснаставника Шахтаря

Переглядів 2080
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1 голос
«Прокопенко ‒ мотиватор був божевільний, на рівні Моуріньо»: Шелепницький – про екснаставника Шахтаря
Віктор Прокопенко. Фото: Google
Перший капітан національної збірної України Юрій Шелепницький пригадав про виступи в складі одеського Чорноморця, коли ним керував один з культових тренерів 90-х Віктор Прокопенко.

Юрій Шелепницький розповів, яким був Віктор Прокопенко поза клубною базою, коли міг поспілкуватися з гравцями тет-а-тет.

«Він був хорошим психологом. На рахунок футболу, він якось нам казав: «Хлопці, футбольна кар’єра коротка. Головне, щоб за цей період ви себе реалізувати, а ще заробили». При Союзі, якщо в тебе є своя квартира і машина, то ти вже не бідна людина. 

Також перший капітан збірної України порівняв колишнього наставника Шахтаря з португальцем Жозе Моуріньо.

Прокопенко був людиною з гумором: спіймає когось на гарячому, ресторан-дівчата, і пригадує: «Я ж тобі казав, що все у тебе буде, не хвилюйся, після 30 – і дівчата, і машина, і квартира. Але щоб все це мати, треба зараз концентрація на футболі». Мотиватор він був божевільний, на рівні Моуріньо», – розповів Шелепницький в інтерв’ю «Українському футболу». 

  • Віктор Прокопенко очолював одеський Чорноморець в період з 1982 по 1986 роки в часи СРСР, а також в період з 1989 по 1994 роки на зламі епох, коли Радянський Союз розвалився й постала незалежна Україна.
  • Окрім Чорноморця Прокопенко також тренував російський Ротор, донецький Шахтар, московське Динамо та національну збірну України.