Прокуратура вимагає усунення Павелка та Запісоцького: відома реакція УАФ

Переглядів 395
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Прокуратура вимагає усунення Павелка та Запісоцького: відома реакція УАФ
Андрій Павелко. Фото: УАФ
Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко та генеральний секретар організації Юрій Запісоцький тимчасово можуть бути відсторонені від своїх посад – таке клопотання подала прокуратура до суду.

У рамках кримінальної справи проти Андрія Павелка та Юрія Запісоцького щодо заводу про провадження штучних полів, прокуратура подала до суду клопотання про усунення футбольних функціонерів з їхніх посад на два місяці.

На цю активність уже відреагували в УАФ, які почали загрожувати державі санкціями від УЄФА та ФІФА за нібито його втручання у роботу футбольних органів країни.

«Чергове протиправне втручання правоохоронних органів у діяльність УАФ. Це клопотання не просто необґрунтоване, а є прямим втручанням у діяльність УАФ щодо правил ФІФА та УЄФА.

ФІФА та УЄФА, які вже поінформовані про чергові порушення, у загальному листі раніше заявили про ризики втручання держави у діяльність УАФ».

Футбольні функціонери заявляють, що Україну можуть виключити зі складу ФІФА та УЄФА за переслідування Павелка.

«Згідно з листом, продовження втручання у справи Асоціації призведе до призупинення членства УАФ у зазначених міжнародних асоціаціях, а надалі і до її виключення з ФІФА та УЄФА.

УАФ оскаржуватиме всі протиправні рішення, як в українських судах, так і в міжнародних інстанціях, зокрема Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ), куди вже направлено позови від керівництва УАФ», – йдеться у заяві УАФ.

Нагадаємо, раніше правоохоронці проводили обшуки у будинку Павелка, де виявили величезну кількість дорогого взуття та інших цінних речей.

X