Прощальний матч Селезньова: Вацко вилучив Хачеріді, 16 голів, серія пенальті та пента-трік винуватця заходу

Переглядів 13417
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
9 голосів
Прощальний матч Селезньова: Вацко вилучив Хачеріді, 16 голів, серія пенальті та пента-трік винуватця заходу
Євген Селезньов. Скріншот з трансляції поєдинку.
Видав гру, мов у найкращі роки. У своєму прощальному поєдинку ексфорвард збірної України Євген Селезньов, потішив публіку на трибунах відзначившись аж п’ятьма голами.

Прощавай, голеадоре. Один з найкращих форвардів за всю історію проведення чемпіонатів Украни з футболу у Вищій та Прем’єр-лізі, норовливий, але страшенно талановитий форвард Євген Селезньов, офіційно попрощався з великим футболом.

Фінальним акордом блискучої кар'єри колишнього нападника національної збірної України, Шахтаря, Дніпра, Арсенала, Колоса та Миная, став поєдинок в Ужгороді, де Євген зібрав своїх друзів-футболістів та інших зіркових особистостей  – у списку учасників опинилися чинні футболісти, колишні гравці, тренери, коментатори і навіть політик – голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Команди отримали умовні назви – Помаранчева та Біло-блакитна. І головний винуватець дійства, Селезньов, встиг протягом 90 хвилин пограти за кожну з них, забивши аж п’ять голів на будь-який смак.

Найцікавішим моментом гри, напевно, можна назвати епізод на 68 хвилині гри: Хачеріді спинив прохід Селезньова зігравши в корпус у штрафному майданчику, за що отримав від арбітра, а ним на той момент був Віктор Вацко, який також встиг проявити себе у якості футболіста, пряму червону.

Помаранчева – Біло-блакитна 8:8 (9:8 по пенальті)

Помаранчева: Даріо Срна, Ярослав Ракицький, Василь Кобін, Артем Довбик, Юрій Вірт, Олександр Алієв, Михайло Кополовець, Олександр Горяїнов, Адріан Пуканич, Валерій Федорчук, Сергій Булеца, Олег Герасим'юк, Володимир Єзерський, Віктор Вацко та Володимир Кобельков.

Біло-блакитна: Євген Селезньов, Андрій Ярмоленко, Денис Бойко, Артем Мілевський, Микола Шапаренко, Георгій Бущан, Артем Федецький, Валерій Лучкевич, Андрій Русол, Олександр Піхальонок, Євген Шахов, Руслан Ротань, Олександр Хацкевич, Юрій Максимов, Олег Шелаєв, Мирон Маркевич, Тарас Михалик, Віталій Лисицький, Олександр Заваров і Віктор Микита.

Голи: Пуканич (9, 41, 81), Селезньов (15, 57, 69, 80, 83), Шапаренко (21, 29), Буяльський (24), Фаталов (54, 58), Федецький (70, 71).

Свій прощальний матч Євген Селезньов присвятив українським солдатам, що мужньо воюють за свободу України на передовій.

Всі зібрані від гри кошти будуть перераховані у благодійний фонд «Незламна Україна» на потреби військових.

  • У складі Шахтаря Селезньов провів 74 гри, в яких забив 30 голів та віддав сім гольових передач.
  • Останнім клубом Євгена був Минай, за який він забив один гол та віддав один асист в 17 матчах.
  • За збірну України нападник провів 57 поєдинків та відзначився 11 голами.
  • Пікова трансферна вартість за даними Transfermarkt у вихованця Шахтаря сягала 6 млн євро (2013 рік).