Ребров офіційно очолив збірну України: всі подробиці довгоочікуваного призначення

Переглядів 20291
Павло Клименко Павло Клименко
3 голоси
Ребров офіційно очолив збірну України: всі подробиці довгоочікуваного призначення
Сергій Ребров. Фото: ФК Аль-Айн
Українська асоціація футболу офіційно оголосила ім'я нового головного тренера національної команди. Збірну України очолив легенда Динамо Сергій Ребров.

Сергій Ребров офіційно став новим головним тренером збірної України. 27 травня він провів останній матч на чолі Аль-Айна, після закінчення якого оголосив про відхід з клубу.

У середу, сьомого червня, УАФ оголосила про призначення Реброва на посаду головного тренера національної команди. Контракт з 49-річним фахівцем підписано на три роки (до 30 липня 2026 року).

«Із задоволенням хочу представити нового головного тренера. Це легендарний футболіст і фахівець Сергій Ребров. Це довгоочікувана подія, новий етап в історії українського футболу. Особливий момент, оскільки нова сторінка писатиметься під час военного стану, в особливий для нашої країни період», — сказав голова УАФ Андрій Павелко.

Ребров на пресконференції прокоментував наступні питання:

Синьо-жовті залишалися без повноцінного наставника з січня після відходу Олександра Петракова.

Раніше Ребров очолював такі команди:

  • київське Динамо (2014-2017, 137 матчів) – три чемпіонства, два Кубка та Суперкубок України;
  • саудівський Аль-Ахлі (2017-2018, 38 матчів);
  • угорський Ференцварош (2018-2021, 133 матчі) – три чемпіонства;
  • еміратський Аль-Айн (2021-2023, 71 матч) – чемпіонство та Кубок ліги.

Національна команда розпочне свій збір восьмого червня у Бремені. 12-го синьо-жовті зіграють товариський матч із командою Німеччини, а 16 та 19 червня – кваліфікаційні ігри до Євро-2024 проти Північної Македонії та Мальти у Скоп'є та словацькій Трнаві відповідно.

Збірна України стартувала у відборі Євро-2024 виїзним матчем проти англійців, який завершився поразкою нашої команди (0:2).

X