Ребров розворушив український футбол: УАФ оголосила про формування вертикалі збірних – подробиці

Переглядів 6304
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
5 голосів
Ребров розворушив український футбол: УАФ оголосила про формування вертикалі збірних – подробиці
Сергій Ребров. Фото: УАФ
Українська Асоціація Футболу оголосила про створення єдиної вертикалі збірних, ініціатором якої став головний тренер національної команди Сергій Ребров.

В Україні тепер буде єдина вертикаль збірних: від молодіжних команд до основної. УАФ офіційно оголосила про перший етап реалізації ініційованого проекту, запропонованого тренерським штабом Сергія Реброва.

Зазначається,що на меті цього плану стоїть створити ефективний шлях професійного зростання для молодих футболістів від юнацьких команд до першої.

Першим кроком стало те, що УАФ затвердила графік заходів для юнацьких збірних команд України на вересень-жовтень 2023 року.

Збірна U-16

На команду, з якою працює Володимир Єзерський, чекає навчально-тренувальний збір у Києві, упродовж якого вони проведуть два спаринги з юнацькими командами клубів УПЛ. НТЗ проходитиме з 3-го до 12 вересня.

Збірна U-17

Гравці 2006 року народження під керівництвом Юрія Мороза у вересні будуть у Чехії, де з 6-го до 10 числа зіграють у міжнародному товариському турнірі Вацлава Єжика. Серед суперників України є:

  • США
  • Туреччина
  • Словаччина

Збірна U-18

Команда Олега Кузнецова візьме участь у міжнародному товариському турнірі «Кубок Сеула», що проходитиме з 11-го до 15 жовтня в Сеулі. На цих змаганнях українці зіграють проти:

  • Південної Кореї
  • Марокко
  • В’єтнаму

Збірна U-21

Молодіжна команда, яку очолив іспанець Унаї Мельгоса з 3-го до 12 вересня проводитиме навчально-тренувальний збір, протягом якого зіграє два матчі:

  • Товариський поєдинок зі збірною Німеччини (8 вересня – Саарбрюккен, Німеччина)
  • Матч кваліфікації до Євро-2025 із командою Північної Ірландії (12 вересня – Попрад, Словаччина)

Помічник головного тренера національної команди Реброва – Гліб Платов – прокоментував це рішення, згадавши про семінар в Ужгороді, який проходив з 11-го по 13 серпня.

«Сергій Ребров поставив за мету вибудувати єдину вертикаль юнацьких та молодіжних збірних України аж до головної команди. Він вважає, що всі мають працювати в єдиному форматі й за одними ідеями. Тож цей семінар став першим кроком у зведенні зазначеної структури».

Не оминув цю подію і Мельгоса, який зазначив, що буде виконувати важливу роль у структурі збірних.

«У межах цього проєкту я є координатором взаємодії між збірними U-17, U-19 та U-21, де переді мною стоїть завдання імплементувати гравців у більш дорослі команди. В Ужгороді ми працювали саме для того, щоб запустити процес, ініційований Сергієм Ребровим».

  • Дев’ятого вересня українська збірна зіграє домашній матч кваліфікації чемпіонату Європи зі збірною Англії. Українці прийматимуть британців у польському Вроцлаві.
  • 12 вересня на виїзді команда Реброва зустрінеться з діючим чемпіоном Європи Італією.
  • 14 числа збірна України у Празі зіграє домашній матч проти Північної Македонії.