Редван МЕМЕШЕВ: «Кварцяний подякував усім за гру у Сімферополі»

Переглядів 186
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Після дубля «Шахтареві» 20-річний атакувальний півзахисник залишив автограф і у воротах «Таврії»

Редван Мемешев народився у Сімферополі, там же навчався футбольним секретам, але в головній команді півострова його вперто не помічали. Тепер же хлопця, якого розгледів Віталій Кварцяний, викликають у нашу молодіжну збірну, а в чемпіонаті в його активі вже три влучних постріли. Останній — у матчі з командою з його рідного міста.

Редване, зустріч із «Таврією» була для вас принциповою?

— Я виховувався в кримському училищі олімпійського резерву, після чого опинився в «Кримтеплиці». У «Таврії» не перебував жодної хвилини, та гра із цією командою була для мене особ­ливою. Матч удвічі мене надихав, адже зустрічався з командою рідного для мене Криму. Але, передусім, прагнув допомогти «Волині». Радий, що забив, але розчарований тим, що втратили перемогу.

— У вас не залишилось образи на «Таврію», що вас оминула увагою?

— Ні. Це — футбол. Так вийшло, що зараз захищаю кольори «Волині», тож успіхи лучан для мене на першому плані.

— Уважаєте, у столиці Криму заслуговували на більше?

— Звісно. Ми серйозно налаштовувалися на цей поєдинок, думали лише про перемогу. Мали більше нагод відзначитися. Чого лише варті два пенальті. На жаль, підвела реалізація.

— Ви завчасно визначаєте, хто пробиває 11-метровий, чи вирішуєте це питання під час гри?

— У нас є штатні пенальтисти. Проте цього разу у хлопців збився приціл. Вірю, що в наступних матчах удача від нас не відвернеться.

— Перед пробиттям другого пенальті ваші партнери передавали м’яч один одному. У вас не було бажання підійти до «позначки»?

— Ні. Я не мав права порушувати установку.

«Волинь» проводила збір у Криму перед матчем із «Таврією». Це зіграло на користь вашій команді?

— Думаю, так. Адже була можливість краще адаптуватися до кримської місцевості. Але я приєднався до команди лише за два дні до зустрічі, адже перебував у розташуванні молодіжної збірної України.

— Ви грали за «молодіжку», крім цього, здійснили переліт у Швейцарію й назад. Відчували втому?

— Так, утома була присутня. Але я — професіональний футболіст, і відповідно підхожу до матчів. Також додавала настрою важлива перемога «молодіжки» над швейцарцями, тож і проти «Таврії» хотілося проявити себе якнайкраще. Дякую, що Віталій Володимирович мені довірив. Старався виправдати сподівання головного тренера.

— Що Кварцяний сказав після матчу у Сімферополі?

— Серйозного розбору польотів не було. Тренер не сварив за пенальті. Подякував усім за гру, сказав, що діяли добре, хоча мали здобувати більше, ніж нічию.

— Після матчу із «Шахтарем» ви зізналися, що напередодні мали передчуття, що відзначитеся. Щось подібне було перед грою з «Таврією»?

— Перед самим матчем у Сімферополі колега по команді спитав: «Ну що, Редване, заб’єш цього разу?» Я йому зразу відповів: «Заб’ю!»

— Ваш гол — це награна комбінація?

— Схожий гол я провів і «гірникам», коли нападник головою скинув мені м’яч. І в даній ситуації чудово зіграв партнер, який виграв повітряне єдиноборство та переадресував м’яч мені на хід.

— За вас персонально хтось уболівав на трибунах «Локомотиву»?

— Так. За мене переживали батьки, сестра. Прийшли друзі. Вони теж мене надихали, бо старався порадувати їх своєю грою.

— Окрім вас, ще є кримські татари, які чогось досягли у великому футболі?

— Я таких не знаю. Буду старатися, щоб у майбутньому мною пишалися мої земляки.

— У «Волині» попереду домашня гра із запорізьким «Металургом», якому поступились у першому колі — 0:3. Будете прагнути реабілітуватися?

— Запоріжці дуже сильно нас засмутили в першому колі, тож докладемо максимум зусиль, аби взяти реванш. Як і з «Таврією», думки лише про перемогу. Ще такий важливий момент: у останній грі першої частини сезону важливо взяти троє очок, аби впевненіше почуватися весною.

— Про вас широка громадськість дізналася після того, як ви двічі розписалися у воротах «Шахтаря». У Луцьку вас уже впізнають на вулицях?

— Так. Приємно, що люди підходять, цікавляться справами. Стараюся нікому не відмовляти.

— Ви проводите перший повноцінний сезон у прем’єр-лізі. Уже акліматизувались?

— Із кожним матчем усе більше звикаю. Мені подобається атмосфера, за якої проходять матчі вищого дивізіону. До прем’єр-ліги набагато вищий інтерес, ніж до першої. На трибунах більше вболівальників, які палко підтримують свої команди. Подобаються й луцькі фанати, які не байдужі до клубу.

— Ви зараз виступаєте на заході країни. Які ваші успіхи у спілкуванні українською мовою?

— Ще у школі вчив українську мову, розумію її, можу вільно спілкуватися, тож у цьому питанні жодних проблем.

— Останнє запитання: чи надовго у вас контракт із лучанами? Немає думок змінити клуб?

— Мене все влаштовує в Луцьку. Подобається й колектив, який, попри все, в нас дружний, усі стараються допомогти один одному, і тренерський штаб. Вдячний Віталію Володимировичу, що помітив мене й дав шанс заявити про себе на рівні прем’єр-ліги. Тому на даний момент не маю бажання нічого змінювати.

Сергій ТАЛИМОНЧИК.

X