Режим лукашенка у дії: тренера ФК Львів засудили до двох років у білорусі

Переглядів 562
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Режим лукашенка у дії: тренера ФК Львів засудили до двох років у білорусі
Василь Хомутовський. Фото: Google
Колишній голкіпер збірної Білорусі, а зараз тренер воротарів ФК Львів Василь Хомутовський був засуджений у Мінську на два роки обмеження волі без направлення до виправної установи відкритого типу.

Черговий громадянин білорусі став жертвою режиму лукашенка. Цього разу до двох років обмеження волі без направлення до виправної установи відкритого типу  засудили тренера ФК Львів Хомутовського. Про це повідомляє Tribuna Білорусь.

Суддя Ленінського районного суду Мінська Тетяна Шотик засудила фахівця по звинуваченню за статтею 342 КК РБ ("Активна участь у групових діях, які брутально порушують громадський порядок").

Нагадаємо, що Хомутовського було затримано 30 вересня 2022 року після того, як повернувся до Білорусі на лікування. Спочатку він отримав 13 діб адміністративного арешту за пересилання матеріалів з Telegram-каналу, визнаного в Білорусі екстремістським, а потім його затримали вже за кримінальним обвинуваченням.

У 2020 році Хомутовський засудив насильство силовиків після виборів президента Білорусі, після чого залишив брестське Динамо. 2021 року тренував воротарів у клубі Аль-Фейха з чемпіонату Саудівської Аравії. З січня 2022 року працював у ФК Львів, а також навесні цього року тренував у Стяуа під час вимушеної зупинки чемпіонату України.

X