Річниця смертельного ДТП з кортежем Ярославського: стали відомі нові деталі розслідування

Переглядів 1227
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
Річниця смертельного ДТП з кортежем Ярославського: стали відомі нові деталі розслідування
Олександр Ярославський. Фото: Google
Рівно рік тому кортеж президента Металіста Олександра Ярославського потрапив під Харковом до дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула людина.

Сьогодні виповнюється рівно рік з моменту ДТП, коли кортеж президента Металіста Олександра Ярославського збив на смерть 36-річного чоловіка на трасі під Харковом.

За час, що минув після аварії, було проведено 63 експертизи, про що повідомили в Офісі генпрокурора виданню «Суспільне».

Адвокат Роман Лихачов, який захищає інтереси Катерини Овчаренко, колишньої дружини загиблої в ДТП людини, розповів, що правоохоронні органи протягом року не проводили опитування потерпілої.

«У колишньої дружини залишилася основна вимога – щоби винні були притягнуті до відповідальності. Чимало доказів втратили. Навіть заводили кримінальне провадження щодо втрати певних речей у морзі, але я не чув, щоб комусь оголосили підозру з цього приводу», – сказав Лихачов.

Лихачов вважає, що слідчі навмисно затягують провадження справи.

«Можна досить довго проводити експертизи, а потім написати, що людина сама кинулась на машину, і власник автомобіля зробив усе, щоб загальмувати. Але з місця ДТП поїхали та навіть не надали допомоги чоловікові», – додав Лихачов.

Колишня дружина загиблого Катерина Овчаренко повідомила, що Ярославський та його представники не зв'язувалися з нею, щоб запропонувати допомогу чи матеріальну компенсацію.

Олександр Ярославський офіційно не коментував свою можливу причетність до дорожньо-транспортної пригоди під Харковом. Відразу після аварії президент Металіста покинув Україну та полетів до Лондона.