Річний звіт Шахтаря: деталі доходів від продажу та оренди гравців «гірників»

Переглядів 1096
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Річний звіт Шахтаря: деталі доходів від продажу та оренди гравців «гірників»
Тарас Степаненко. Фото: ФК Шахтар
26 років тому, 11 жовтня 1996 року, президентом донецького Шахтара став Рінат Ахметов Цього дня клуб традиційно представляє річний звіт, у якому розповідається про діяльність клубу за підсумками сезону-2021/22.

Річний звіт традиційно відкриває звернення президента клубу Рінат Ахметов.

«Ми разом прожили один з найкоротших, але водночас неймовірно важких сезонів в історії світового футболу. Сезон таких випробувань і викликів, з якими раніше не стикалася жодна країна. Усі наші зусилля було спрямовано на допомогу Україні та українцям. Проте найсильніше я вірю в перемогу України. У перемогу добра над злом, у торжество правди, справедливості й сили духу українського народу».

ДОХОДИ

Загальний показник доходів ФК Шахтар з урахуванням ПДВ за підсумками сезону-2021/22 становив 2 мільярди 178 мільйонів гривень. Статті доходів клубу: продаж та оренда гравців, доходи від УЄФА і ФІФА й доходи від комерційної діяльності. 

Доходи від продажу та оренди гравців

У сезоні-2021/22 дохід Шахтаря від продажу та оренди гравців становив 622 мільйони гривень.

Давід Нерес. Фото: ФК Бенфіка

Доходи від УЄФА і ФІФА

Шахтар подолав два раунди кваліфікації Ліги чемпіонів і взяв участь у груповій стадії турніру. Доходи клубу від УЄФА та ФІФА становили 1 мільярд 164 мільйони гривень.

Доходи від комерційної діяльності

Загальний дохід від комерційної діяльності становив 392 мільйони гривень. Дохід від спонсорства й реклами – 267 мільйонів, реалізації ТВправ – 2 мільйони, продажу квитків та абонементів – 58 мільйонів, корпоративних лож – 42 мільйони, атрибутики – 20 мільйонів, Прем’єр-ліги – 1 мільйон гривень.

ПОДАТКИ

ФК Шахтар є відповідальним платником податків. Згідно зі статистикою Державної фіскальної служби клуб уходить до сотні найбільших платників податків в Україні. За сезон-2021/22 до бюджетів усіх рівнів сплачено 421 мільйон 983 тисячі гривень податків.