«Рішення з політичним душком»: Бєланов відреагував на вирок суду щодо президента УАФ Павелка

Переглядів 1041
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
3 голоси
«Рішення з політичним душком»: Бєланов відреагував на вирок суду щодо президента УАФ Павелка
Андрій Павелко та Ігор Бєланов. Фото: Google
Співголова комітету професіонального футболу УАФ Ігор Бєланов прокоментував рішення суду, згідно з яким президента організації Андрія Павелка відправили на 60 діб до СІЗО.

Володар Золотого м’яча найкращого футболіста Європи 1986 року, легендарний динамівець Ігор Бєланов не зміг змовчати і прокоментував рішення суду міста Львова, згідно з яким президента УАФ та його товариши Андрія Павелка відправили на 60 діб до СІЗО.

«Притягнуте за вуха рішення з політичним душком. Ця судова епопея продовжується з минулої осені. 

Жодних реальних причин для арешту Андрія протягом всього цього часу так і не прозвучало. А сам він дисципліновано виконував усі умови запобіжних заходів, був присутній на усіх судових засіданнях, не ховався, ні на кого не тиснув, чітко дотримувався встановлених правил», – написав Бєланов.

Невідомо до чого, але коментуючи «справу Павелка» Бєланов приплів до неї ще й росію та попросив заступництва особисто в президента України Володимира Зеленського!

«Якщо так і наші суди вершать долю людей за таким принципом, то на цій ділянці росія може святкувати перемогу. Тому що ручні суди і незаконні рішення – це про росію.

Звертаюся до президента України Володимира Зеленського з проханням вплинути на цю ситуацію і не допустити знищення футбольної родини України», – написав Бєланов на своїй сторінці у Фейсбук.

  • Над Павелком ще з листопада 2022 року триває слідство у справі про розкрадання коштів на побудову заводу з виготовлення штучних полів;
  • 29 листопада Павелко вніс за себе заставу у розмірі 9,8 мільйона гривень, щоб уникнути взяття під варту. В УАФ називають суд над Павелком «політичним переслідуванням» і не визнають жодних злочинних дій свого голови та інших членів;
  • Заставу в майже десять мільйонів гривень, яку раніше вносили за Павелка, конфіскували на користь держави;
  • Починаючи з лютого цього року, функціонер був відсторонений від своєї посади на час слідства. У травні він отримав заборону на виїзд із Києва та області.