Роман САНЖАР: «Хочемо забрати очки у «Динамо»

Переглядів 195
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Учора інтерв’ю «УФ» дав наставник «Олімпіка», в якого попереду гра з киянами

— До матчу з «Чорноморцем» ви тричі поспіль не поступалися. Були побоювання, що ця серія може обірватися?

— Якби програли в Одесі, то «моряки» зрівнялися би з нами за очками. А це зайві нерви і інтрига на друге коло. За великим рахунком, треба було би все починати спочатку. Тому поєдинок з «Чорноморцем» був дуже важливим для нас. Акцентував на цьому увагу на установці перед матчем, попереджав, що буде тяжкий матч. Так і сталося. До перерви гра була більш-менш рівною, може, господарі створили нам трохи більше проблем. Позначився і стан газону, який залишав бажати кращого. Але той план, який ми вибрали на гру, в принципі, спрацював. Після перерви вдалося двічі засмутити суперника і продовжити нашу успішну серію.

— У першому колі ви втратили очки з «моряками» на останніх хвилинах. Згадували той матч?

— Звичайно. Тоді ми добре грали і мали розраховувати на більше. Однак таке трапляється у футболі. Цього разу для «Чорноморця» був ключовий матч, і добре, що налаштувалися на гру, взяли три очки і покращили своє положення в турнірній таблиці. Тепер можемо почуватися більш-менш спокійно.

— Максим Драченко і Моха, які відзначилися з «моряками» забитими м’ячами, ще недавно не завжди потрапляли до складу. Зараз вони покращили свої кондиції?

— До Мохи у мене були питання на початку сезону, тому і не випускав його на поле з перших хвилин. Але ми сіли, поговорили, він правильно сприйняв мої слова, і останнім часом суттєво додав. Він і забиває, і активно грає. Поки я його діями задоволений. Що стосується Максима Драченка, то напередодні нам довелося ламати голову над складом: через прикре ушкодження вибув Валерій Лебідь, а Владислав Огиря пропускав гру з одеситами через дискваліфікацію. Драченко саме і замінив Огирю. Максим вийшов на одну з ключових позицій на полі, непогано відіграв, ще й м’яч забив.

— Наступна зустріч у вас із «Динамо».

— Хотілося би гідно показати себе і досягти якогось позитивного результату з чинним чемпіоном. Але чудово розуміємо, наскільки тяжко це буде зробити. Зараз «Динамо» на хорошому ходу, показує якісний футбол. Буде непросто, але спробуємо вирішити свої задачі і забрати очки в киян.

— Бачите у динамівців уразливі місця?

— Таких дуже мало. «Динамо» діє збалансовано. Упевнений, аби досягти позитивного результату проти такого суперника, наша команда повинна бути єдиним цілим. Треба постаратися забити м’яч. Безумовно, ми будемо ретельно розбирати гру «Динамо», і безпосередньо на установці скажу, як можемо досягти успіху. Але сьогодні про це не варто говорити. Всі читають новини, і видавати свої плани якось неправильно. Попереду два тижні. Подивимося на склад, і вже від цього будемо відштовхуватися.

«Динамо» грало в Лондоні з «Челсі», яке повністю виключило з гри Андрія Ярмоленка. Збираєтеся взяти це за приклад?

— Напевне, некоректно порівнювати «Олімпік» і «Челсі». У лондонців зовсім іншого рівня виконавці. Думаю, кожен тренер ставить перед підопічними задачу перекрити Ярмоленка, але мало в кого це виходить. Звичайно, ми також спробуємо знайти протидію цьому виконавцю. А чи вийде — покаже гра.

Можна дізнатися вашу думку щодо ситуації з Ісою Шерифом, який заявив, що через те, що він відмовляється продовжити контракт, йому три місяці не платять, але президент клубу Владислав Гельзін наголошує, що й так переплачує нігерійцю.

— Вважаю, Іса — один із найсильніших футболістів, які є в нашому розпорядженні. Він дуже приязна людина, до нього немає нарікань, як поводиться в колективі, як викладається в тренувальному процесі, в офіційних матчах. Шериф приніс нам дуже багато користі. А в його непорозуміння з керівництвом клубу з приводу продовження контракту намагаюся не втручатися. Мені хотілося би продовжити з ним співпрацю, щоб Іса залишився в нашій команді і продовжував нам допомагати. Упевнений, якби сьогодні могли на нього розраховувати, він ще більше посилив би нашу гру.

Сергій ТАЛИМОНЧИК.

X