«Російські гроші важливіші за принципи»: Зозуля підтримав Харлан, яку дискваліфікували на ЧС з фехтування

Переглядів 7355
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1 голос
«Російські гроші важливіші за принципи»: Зозуля підтримав Харлан, яку дискваліфікували на ЧС з фехтування
Роман Зозуля. Фото: Google
Колишній форвард національної збірної України Роман Зозуля підтримав українську шаблістку Ольгу Харлан, яку напередодні дискваліфікували на чемпіонату світу з фехтування.

Вся українська спортивна спільнота підтримує Ольгу Харлан. Слова підтримки на адресу нашої мужньої шаблістки, яка незважаючи на ризик отримати технічну поразку, навідріз відмовилась тиснути руку російській спортсменці, підтримав великий патріот України, колишній нападник Динамо, Дніпра та національної збірної України Роман Зозуля.

«Ольга Харлан проявила свою громадянську і патріотичну позицію, продемонструвавши свідомість і адекватність в усіх сенсах, і за це була дискваліфікована з ЧС з фехтування.

Просто Ольга знає, що р*сня без опізнавальних знаків – це все одно р*сня. На жаль, міжнародна федерація фехтування (FIE) в черговий раз довела, що російські гроші важливіші за принципи. Питань немає – просто сором і ганьба», – написав Зозуля в своєму телеграм-каналі.

  • Ольга Харлан отримала дискваліфікацію після відмови тиснути руку фехтувальниці з РФ Анні Смірновій. 
  • Українка здобула перемогу над росіянкою (15:7) і після завершення бою пропонувала стукнутися зброєю замість рукостискання. Проте після того, як росіянка відмовила від пропозиції, українка залишила доріжку.
  • Організатори турніру дискваліфікували Харлан, мотивуючи це порушенням спортивних принципів і правил фехтування – кожна сутичка має обов’язково завершуватися рукостисканням.  
  • Впродовж наступних 60 днів Ольга Харлан не зможе брати участь в будь-яких змаганнях під егідою Міжнародної федерації фехтування.