Російські спортсмени візьмуть участь в Олімпіаді? Президент МОК Бах виступив зі скандальною заявою

Переглядів 616
Артем Жилінський Артем Жилінський
0 голосів
Російські спортсмени візьмуть участь в Олімпіаді? Президент МОК Бах виступив зі скандальною заявою
Томас Бах. Фото: Google
Нинішній президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах вважає, що участь російських та білоруських спортсменів на Олімпіаді-2024 в Парижі цілком ймовірна.

Президент МОК Бах висловився щодо можливої участі російських та білоруських спортсменів на наступній Олімпіаді. Німець не проти, щоб представники країни агресора виступили під нейтральним прапором.

«Усунення спортсменів на підставі їхнього паспорта не відповідає цінностям та місії Олімпійської хартії. Можливо, російські та білоруські спортсмени могли б змагатися під нейтральним прапором на Олімпійських іграх 2024 року у Парижі», — заявив Бах.

Варто зазначити, що Міністр молоді та спорту України і президент НОК України Вадим Гутцайт заявив, що якщо російські та білоруські спортсмени будуть брати участь в Олімпіаді, то цілком ймовірно, що Україна буде байдикувати та ігнорувати захід.

Нагадаємо, що на четвертий день повномасштабної війни росії проти українського народу, МОК засудив дії режиму путіна, але 16 вересня 2022 року організація вже розпочала роботу з повернення спортсменів країн-терористів до міжнародних турнірів.