«Росія вважає Шевченка більш дружнім»: у Європі повідомили гучну новину про ситуацію з президентом УАФ Павелком

Переглядів 1173
Павло Клименко Павло Клименко
2 голоси
«Росія вважає Шевченка більш дружнім»: у Європі повідомили гучну новину про ситуацію з президентом УАФ Павелком
Андрій Павелко та Андрій Шевченко. Фото: УАФ
В Іспанії вважають, що Андрій Шевченко може зіграти роль у поверненні російського футболу на міжнародну спортивну арену через зв'язки з Романом Абрамовичем.

Авторитетне видання Marca провела свій аналіз ситуації у футбольному керівництві України у контексті спільної заявки Іспанії та Португалії з нашою країною на проведення ЧС-2030. У великому матеріалі окремим розділом є питання повернення російського футболу на міжнародну арену.

Автори статті пишуть, посилаючись на джерела в Росії, що російське керівництво лобіює цю тему через колишнього президента Челсі та друга Андрія Шевченка Романа Абрамовича.

Андрій Шевченко та Роман Абрамович. Фото: Twitter

Журналісти вважають, що вирішити поставлене завдання екс-власник Челсі може якраз через легендарного українського футболіста та тренера.

«Нейтральний для України та Росії Абрамович вже брав участь в організації мирних переговорів між двома країнами. Незважаючи на те, що з початку війни Шевченко повністю підтримав свою країну, у Москві його вважають більш доброзичливим, ніж Павелко через зв'язки з Абрамовичем», – пишуть автори.

Автори зазначають, що намагалися зв'язатися з Шевченком щодо його планів замінити Андрія Павелка на посаді УАФ, проте екс-тренер збірної України їм не відповів.

На думку іспанських журналістів, Павелко справді відстоює позицію щодо неприпустимості повернення російських команд до міжнародних турнірів. Його переобрання членом конгресу УЄФА допоможе зміцнити цю позицію. Інакше і, якщо він залишить місце глави УАФ, ситуація може змінитися.

«Конгрес УЄФА у Лісабоні 5 квітня – це ключовий день у цій історії. Павелко сподівається, що його затвердять як член ще на чотири роки. Для росіян його перемога не буде добрим знаком, оскільки риторика Павелко зосереджена на його опозиції Росії», – зазначають журналісти.

Нагадаємо, що з листопада минулого року щодо Павелка ведеться слідство. Йому інкримінують крадіжку коштів на будівництві заводу із виготовлення штучних полів. У лютому 2023 року Павелка на місяць рішенням суду було усунуто від своєї посади до оголошення вердикту.

Одразу після початку слідства щодо Павелка одним із головних кандидатів на його посаду називали Шевченка. У ЗМІ навіть ходила інформація, що деякі обласні футбольні асоціації висунули його кандидатуру на цю роль.

Згодом шум навколо кандидатури Шевченка вщух, а сам він якихось чітких коментарів із цього приводу не давав.

Андрій Шевченко. Фото: УАФ

У керівництві УАФ називали справи щодо Павелка «політичним переслідуванням» нібито з метою того, щоб на його місце прийшов проросійський керівник.

Також менеджери УАФ подали скаргу до УЄФА та ФІФА про тиск на їхню діяльність третьою стороною. В результаті вони отримали відповідь, що у разі політичного повалення Павелка з посади Україна буде дискваліфікована з міжнародних футбольних організацій.

Відповідно Україні доведеться забути і про ЧС-2030, заявку на проведення якого спільно з Іспанією та Португалією УФА подала наприкінці минулого року.