Ротань залишиться тренером збірної України U-21 на Олімпійських іграх: у відборі Євро-2025 буде новий штаб

Переглядів 510
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
Ротань залишиться тренером збірної України U-21 на Олімпійських іграх: у відборі Євро-2025 буде новий штаб
Руслан Ротань. Фото: УАФ
Виконком УАФ затвердив рішення подовжити контракт із головним тренером молодіжної збірної України U-21 Русланом Ротанем. Він готуватиме збірну до ОІ-2024.

Руслан Ротань продовжит тренувати молодіжну збірну України, незалежно від підсумкового результату на Євро-2023.

«Враховуючи успішне виконання поставлених турнірних завдань і розглянувши пропозицію Комітету національних збірних команд УАФ, виконком затвердив рішення подовжити контракт із головним тренером молодіжної збірної України U-21 Русланом Ротанем. 

Однак після Олімпіади в Парижі Ротань залишить посаду головного тренера команди. 

Натомість наступний цикл молодіжного чемпіонату континенту, Євро-2025 (U-21), у кваліфікації якого нашими суперниками є команди Англії, Сербії, Північної Ірландії, Азербайджану та Люксембургу, із вересня 2023 року розпочне нова молодіжна збірна України (гравці 2002 року народження і молодші) під керівництвом нового тренерського штабу», – інформує сайт УАФ.

  • Завдяки виходу до півфіналу Євро, Україна у 2024 році вперше в історії візьме участь у футбольному турнірі Олімпіади, яку прийматиме столиця Франції Париж.
  • Ігри XXXIII Олімпіади відбудуться в Парижі з 26 липня по 11 серпня 2024 року. 
  • Чоловічий футбольний турнір триватиме з 24 липня до 10 серпня.
  • Україна вп'яте в історії виступить на літній Олімпіаді в командному виді спорту
  • Тричі нашу країну на Олімпіаді представляли жіночі збірні: у 1996 році з баскетболу та волейболу, а також у 2004 році з гандболу. Також 1996 року на Олімпійських іграх виступила чоловіча збірна України з водного поло.