«Розчарував»: експерт знайшов антигероя Євро-2023 у складі збірної України U-21

Переглядів 8861
Ілля Деулін Ілля Деулін
3 голоси
«Розчарував»: експерт знайшов антигероя Євро-2023 у складі збірної України U-21
Владислав Ванат. Фото: УАФ
Відомий експерт Олег Федорчук розкритикував лінію атаки молодіжної збірної України на Євро-2023 та порівняв команду Руслан Ротаня з командою Олександра Петракова на юнацькому ЧС-2019.

Тренер Олег Федорчук у коментарі FanDay.net підсумував виступи юнацької збірної України на молодіжному Євро-2023. Спеціаліст розкритикував лінію нападу команди Руслана Ротаня:

«В атаці [Владислав] Ванат розчарував. Це все мало значення на фініші. Тому що хтось більше грав, ніж треба. В'юнник травмувався і залишився один форвард на ключову гру. Група атаки, тобто нападники розчарували».

На думку Федорчука, тренерський штаб на чолі з Ротанем рано повірив в себе:

«І тут ще один момент. Тренерський штаб, напевно, трохи зірочку зловив. Тому що дуже якось несподівано легко все давалося. Діаметрально протилежно тому, що Петракову». 

Також фахівець порівняв команду Ротаня зі збірною Олександра Петракова на переможному ЧС-2019 U-20:

«Якщо порівняти два виступи: збірну Петракова, і цю команду, то там все було з точністю до навпаки. Перші ігри зовсім погано і розбіглися в кінцівці. Тут - стартанули добре, а фінішували гірше».

Наостанок тренер поділився думкою, чому збірній не вдалося виграти Євро-2023:

«Чому я говорив про те, що ми не виграємо? Дві основні причини: ми завдання виходу на Олімпіаду виконали і це була якась ейфорія. А друге - те, що на одну добу менше відпочинку».

  • Молодіжна збірна України дійшла до 1/2 фіналу Євро-2023, де поступилася Іспанії (1:5).
  • За підсумками турніру підопічні Ротаня вийшли на футбольний турнір Олімпіади-2024, який пройде з 24 липня по 10 серпня 2024 року у Франції.
  • Нинішній керманич команди U-21 залишиться тренером олімпійської команди, а от у відборі до Євро-2025 зі збірною працюватиме інший спеціаліст.