«Руслан не підходив ван Леувену»: перший тренер Маліновського – про важкі часи хавбека у академії Шахтаря

Переглядів 229
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Руслан не підходив ван Леувену»: перший тренер Маліновського – про важкі часи хавбека у академії Шахтаря
Патрік ван Леувен. Фото: ФК Шахтар
Перший тренер одного з лідерів національної збірної України Руслана Маліновського Сергій Завалко пояснив, чому футболіст Марселя не зміг закріпитися в академії Шахтаря.

Сергій Завалко в ексклюзивному інтерв’ю для сайту «Український футбол» згадав часи перебування Маліновського в академії донецького Шахтаря, якою тоді керував Патрік ван Леувен. На думку Завалко, український хавбек не підійшов нідерландському спеціалісту через те, що футболіст не вписувався у тактичні схеми тренера.

«Руслан не підходив ван Леувену щодо якихось його систем. Він не вигнав його з академії, але не давав почуття певності. Він не бачив у ньому потенціалу. Але потім Руслана повернули до Шахтаря-3, де він себе виявив», – сказав Завалко.

Патрік ван Леувен нещодавно став новим головним тренером чемпіона України донецького Шахтаря. Він змінив хорватського спеціаліста Ігоря Йовічевича.

  • Маліновський перебував у структурі Шахтаря з 2006 по 2010 рр., потім з 2011 до 2017 року був на контракті з «гірниками». Проте, так не дебютував за основну команду.
  • Хавбек збірної України також має досвід виступів за Севастополь, Зорю, Генк (Бельгія), Аталанту (Італія).
  • У січні 2023 року Маліновський перебрався до Марселя. За півроку у Франції Руслан провів 23 матчі у футболці Олімпіка, забив два голи та віддав один асист.
  • В якості тренера Зорі голландець провів 30 матчів у чемпіонаті України (УПЛ): 20 перемог, 4 нічиї, 6 поразок (різниця м’ячів: 61–34). Визнаний найкращим тренером УПЛ сезону-2022/23 за підсумками анкетування клубів.
  • Раніше ван Леувен був координатором та директором Академії Шахтаря (2006-2013).