Сергій СИДОРЧУК: «Олег Володимирович, у першу чергу, говорив про завдання на сезон»

Переглядів 188
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Півзахисник «Динамо» в інтерв’ю «УФ» розповів про те, як зустрів Новий рік та про збори команди після зимових канікул

Сергію, міжсезоння для «Динамо» вже закінчилося та спогади про Новий рік ще свіжі?

— Новий рік зустрів удома, у сімейному колі. Після опівночі вийшов разом із близькими до кав’ярні. Тобто нічого такого екстраординарного не було. Усе, як кажуть, по-сімейному.

— А як з приводу теплих країв? Улюблені місця динамівців — Арабські Емірати чи Домініканську республіку — не відвідували?

— Так, я перед Новим роком їздив відпочивати до Домінікани. А безпосередньо новорічні свята зустрічав у рідному місті.

— Про що говорив Олег Блохін на першому в новому році командному зборі?

— Олег Володимирович, у першу чергу, говорив про завдання на сезон. Адже для «Динамо», крім першого місця, інші не існують, відтак цьогоріч нам необхідно повернути «золото» до Києва.

— А як щодо єврокубків, адже перший офіційний матч у сезоні ви проведете саме на євроарені з іспанською «Валенсією»?

— Ні, він нічого не говорив із цього приводу. Розмова була тільки про чемпіонат.

— А серед одноклубників усі живі-здорові, всі приїхали на збір?

— Так, наразі всі в лавах, відновилися. Приємно, що Гармаш, Селін повернулися після довгої паузи, пов’язаної з травмами. Тому, дякуючи Богу, все гаразд.

— Який загалом настрій панує у середовищі ваших одноклубників? Мабуть, після тривалої перер­ви дещо скучили один за одним?

— Ви маєте слушність. Хлопці справді скучили, дуже раді знову повернутися в розташування «Динамо». Адже «Динамо» — одна сім’я, тому й не дивно, що ми під час перерви скучаємо за футболом, партнерами, товаришами по команді. Завжди приємно повертатися туди, де ти отримуєш насолоду від своєї роботи.

— 15 січня динамівці проходили медогляд. Станом вашого здоров’я лікарі задоволені?

— Так, ніяких проблем не було. Усіх лікарів пройшов, ніяких нарікань чи зауважень щодо стану мого здоров’я в них не виникало. Відтак сповнений сил, готуватимуся до нового сезону. Чесно кажучи, за іграми вже дуже скучив, хочу скоріше повернутися на футбольне поле.

— До команди повернувся Олександр Рибка. Ви з ним встиг­ли познайомитися?

— Звісно, познайомилися. Нормальний хлопець, привітний, відкритий, товариський. Із ним легко знайти спільну мову. Приємно, що він повернувся до «Динамо».

— А як прийняли Олександ­ра в команді? Адже деякий час він небезуспішно захищав кольори найпринциповішого суперника киян — донецького «Шахтаря». До того ж, мав певний конфлікт із столичними вболівальниками…

— Знаєте, те, що було, залишилося в минулому. Мене в команді не було, коли відбувалися всі ці конфліктні процеси. Можу говорити лише про теперішнє, а нині Олександр Рибка є повноправним гравцем «Динамо», відтак у колективі його прийняли нормально. Ніхто про оте минуле навіть і не згадує. Думаю, він досить непогано адаптувався в нашому клубі.

— У «Динамо» Олег Блохін використовує вас на рідній позиції опор­ного півзахисника. Скажіть, а чи не боїтеся конкуренції, адже у цій зоні також грають Велозу, Аруна, Гармаш, Вукоєвич…

— У Блохіна прізвища не грають ролі в основному складі, виходять найсильніші. Наразі будуть збори, вони й визначать, хто справді гідний грати в основі, а хто ні. Необхідно доб­ряче попрацювати на зборах, показати все, на що спроможний. Гадаю, до глибокого резерву не потраплю.

— У одному з інтерв’ю ви сказали, що Блохіну після перемог удається швиденько повертати футболістів із небес на землю. А що він робить, коли команда програє?

— Поразка на поразку не схожа. Є різні невдачі, заслужені й випадкові. Я ж не буду розповідати, що в нас відбувається в роздягальні! Звісно, Олег Володимирович ставиться до поразок по-різному, вказує на помилки, вчить нас, щоби в майбутньому ми їх не повторювали.

— Либонь, перед майбутнім поє­динком Ліги Європи жартуєте над «кілером» «летючих мишей» Артемом Кравцем?

— Так, трохи є. Усередині колективу, буває, «підколюємо» Кравця. Адже він знає, як забивати іспанській команді.

Незабаром команда вилетить до іспанської Марбельї на свій перший навчально-тренувальний збір. Олег Володимирович зазначав, за якою саме програмою будете займатися? Працюватимете більше з м’ячем, чи наголос робитимете на фізику?

— Чесно кажучи, він говорив тільки про календар товариських ігор. Про деталі на зборах він не поширювався. Це стане відомо лише з прильотом до Іспанії, коли всі гравці прибудуть у розташування команди.

Роман КИРІЄНКО.

X