«Шахтар» здивував відсутністю гостроти

Переглядів 151
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Геннадій ЗУБОВ, екс-півзахисник «Шахтаря:

— «Дніпро» на «Донбас Арені» продемонстрував дуже якісний футбол. Він створив більше небезпечних моментів, аніж «Шахтар», і показав відмінну реалізацію. Дніпропетровці були заряджені на перемогу, зумівши проявити свої найкращі якості, що й дозволило досягти бажаного результату.

У першому таймі команди дія­ли дуже обережно, придивляючись один до одного. Але за хвилину до перерви під час стандарту гравці «Шахтаря» не розібралися, пропустивши гол. Цей момент, уважаю, і став переломним у матчі, адже такі ігри, як правило, йдуть до першої помилки. За рахунку 0:0 другий тайм був би іншим. А за 0:1 донеччанам стало тяжче психологічно, адже вони розуміли, що «Дніпро» зараз дуже сильний, перебуває в хорошому тонусі й змінити хід матчу буде непросто. Не можна сказати, що «Шахтар» не хотів перемогти, але деяких компонентів, як в командних, так і в індивідуальних діях, для того, щоби забити, не вистачило.

Окрім того, що «Шахтар» загалом неприємно здивував, так насторожує ще й те, що «гірники» не створили справжньої гостроти біля воріт дніпропетровців. Конт­роль м’яча був, позиційно грамотно грали, а ось гостроти, повторюся, не було. Може, креативним гравцям «Шахтаря» треба десь узяти гру на себе, обіграти опонентів, увірватися у штрафний майданчик, зробити небезпечну передачу… Зазвичай фланговим гравцям донеччан притаманна агресивність, бажання на швидкості продемонструвати свою індивідуальну майстерність у рамках командної гри. Зараз же кудись раптом усе це поділося. Чому? Складно сказати. Ми ж не знає­мо, в якому стані команда підійшла до цього матчу й як той чи інший футболіст на сьогодні готовий. Треба враховувати всі фактори. Думаю, тренерський штаб на чолі з Мірчею Луческу розбереться в усьому й зробить відповідні висновки.

«Дніпро» дуже сильно виглядав у командній грі. Як завжди, напругу біля воріт суперника створювали Коноплянка та Селезньов. За 15 хвилин до кінця зустрічі Хуанде Рамос зробив тактичну заміну, випустивши Зозулю, й вона спрацювала! Дніпропетровці були заточені на контратаки й змогли провести ще один разючий випад. Так, можливо, в другому голі допомогла відсутність Ракицького, адже в меншості грати — велика проблема. Але заслуг «Дніпра» це не зменшує.

Ще будучи футболістом, пригадую, ми «Дніпру» в Донецьку ніколи не програвали. Хоча дніпропетровці теж перебували на позиціях лідерів. А ось тепер уже на «Донбас Арені» «Дніпро» здобув свою першу перемогу. Цей колектив впевнено взяв гору над «Шахтарем» у першому колі й зараз. Це говорить про те, що команда Хуанде Рамоса, як ніколи, серйозно налаштована на медалі найвищого ґатунку.

X