«Шахтар дав мені все»: бразильський захисник поділився спогадами про кар'єру в Україні

Переглядів 661
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
«Шахтар дав мені все»: бразильський захисник поділився спогадами про кар'єру в Україні
Додо. Фото: ФК Шахтар
Колишній захисник донецького Шахтаря Додо, який проводить дебютний сезон у Фіорентині, проаналізував український період кар'єри. Бразилець залишається небайдужим до того, що відбувається в Україні.

Додо в інтерв'ю Calciomercato розповів, що має особливі почуття до України та Шахтаря, де зміг заявити про себе в Європі.

«Шахтар дав мені все. Грав у Лізі чемпіонів та Лізі Європи поруч із такими гравцями, як Срна, Тайсон, Фред, Мудрик. Мені шкода, що команда проходить через важкі часи.

Коли почалася війна, моя сім'я була у Бразилії. З одного боку, мені було легше, бо моя сім'я, на щастя, була далекою. Але я ставив себе на місце товаришів по команді та інших гравців, які мали сім'ї», – сказав Додо.

Ексфутболіст Шахтаря після переїзду до Флоренції допоміг своїй покоївці працевлаштуватися в Італії.

«Я виїхав із України, але постійно про неї думаю. Я перевіз у Флоренцію покоївку, вся її сім'я залишилася у Києві, щодня вона розповідає мені про вибухи. Щодня я молюся богу, щоб усе було добре», – додав бразилець.

24-річний Додо перейшов у Шахтар у січні 2018 року з бразильської Курітіби за два мільйони євро і провів у складі донецької команди 97 матчів, у яких забив п'ять голів і зробив 17 результативних передач.

Минулого літа бразилець перебрався до Фіорентини за 14,5 мільйона євро. Провів 33 матчі у поточному сезоні та оформив три асисти.