Шахтар, Дніпро-1 або Зоря можуть отримати пряму путівку до групового етапу Ліги чемпіонів: відомо, що для цього треба

Переглядів 2645
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Шахтар, Дніпро-1 або Зоря можуть отримати пряму путівку до групового етапу Ліги чемпіонів: відомо, що для цього треба
Фото: УЄФА
Переможець української Прем'єр-ліги, як і минулого сезону, завдяки збігу обставин зможе отримати пряму путівку до групи Ліги чемпіонів.

У наступному розіграші Ліги чемпіонів Україна буде представлена двома клубами. За підсумками сезону 2021/22 (саме він впливав на представництво команд у сезоні 2023/24) наша країна посіла 12-ту сходинку в таблиці коефіцієнтів УЄФА, а з урахуванням бана росіян - ми стаємо 11-ми.

Ця позиція від самого початку відправляє нашого чемпіона на стадію плей-оф Ліги чемпіонів, а ось віцечемпіону належить зіграти три раунди кваліфікації.

Але, як і в минулому сезоні, у нас є всі шанси відправити чемпіона безпосередньо до групового етапу Ліги чемпіонів, поки все залежить від Інтера.

Якщо Інтер, як фіналіст Ліги чемпіонів цього сезону, фінішує в топ-4 Серії А (отримає пряму путівку в групу ЛЧ), то 11-та асоціація сезону 2021/22 (Україна) безпосередньо вийде в груповий етап. На поточний момент Інтер посідає третє місце з 66-ма очками, а Мілан, що йде п'ятим, відстає від нього на п'ять пунктів.

А ось якщо Лігу чемпіонів виграє другий фіналіст - Манчестер Сіті, то міланський клуб може фінішувати у своїй першості й нижче топ-4.

Нагадаємо, фінальний матч між Манчестер Сіті та Інтером відбудеться 10 червня в Стамбулі, а чемпіонат Італії закінчиться 4 червня.

За чотири тури до кінця УПЛ претендентами на чемпіонство є три клуби - Шахтар (63 очки), Дніпро-1 (61) і Зоря (58).

X