«Шахтар можна вже вітати»: Леоненко оцінив перспективи «гірників» з ван Леувеном у наступному сезоні УПЛ

Переглядів 778
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Шахтар можна вже вітати»: Леоненко оцінив перспективи «гірників» з ван Леувеном у наступному сезоні УПЛ
Патрік ван Леувен. Фото: ФК Шахтар
Колишній нападник київського Динамо Віктор Леоненко, який нині є футбольним експертом, прокоментував призначення Патріка ван Леувена на посаду головного тренера донецького Шахтаря.

Перед стартом сезону 2023/24 стало відомо, що Шахтар наважився на звільнення головного тренера Ігоря Йовічевича і на його місце «гірники» призначили наставника Зорі Патріка ван Леувена.

Віктор Леоненко вважає, що ван Леувен обрав правильну побудову гри, адже «гірники» повинні грати у швидкий та комбінаційний футбол. Експерт не знає, скільки часу футболісти будуть звикати до вимог нового тренера.

«Я повністю згоден із ван Леувеном, що Шахтар гратиме у комбінаційний футбол і дуже швидко. Але це завжди небезпечно і завжди красиво, як за часів Луческу у Шахтаря. Але тут питання скільки часу пройде, поки гравці почнуть так грати».

На думку Леоненка, Шахтар вже можна вітати із чемпіонством, адже ван Леувен серйозний наставник. Експерт сподівається, що футболісти «гірників» не зарозумілися і будуть працювати.

«Мені здається, Шахтар можна вже вітати із перемогою у чемпіонаті. Ван Леувен – серйозний тренер, який вміє розмовляти, знаходити підходи до футболістів. Єдине питання викликає, чи футболісти не зарозумілися тощо», – сказав Леоненко у своєму телеграм-каналі.

  • Минулого сезону ван Леувен тренував Зорю, з якою посів третє місце в УПЛ. 53-річний фахівець із 2006 по 2013 рік працював в академії Шахтаря.
  • Шахтар за підсумками сезону 2022/23 разом із Йовічевичем виборов пряму путівку до групового етапу Ліги чемпіонів.
  • Під час навчально-тренувального збору в Роттердамі Шахтар планує зіграти п'ять контрольних поєдинків.