Шахтар подав позов в Європейський суд з прав людини: названо немалі суми, які хоче отримати чемпіон України

Переглядів 687
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
4 голоси
Шахтар подав позов в Європейський суд з прав людини: названо немалі суми, які хоче отримати чемпіон України
Сергій Палкін і Манор Соломон. Колаж «Український футбол»
Шахтар налаштований серйозно боротися за свої права. «Гірники» подали позов до Європейського суду з прав людини, щоб отримати компенсації за трансфери Тете та Манора Соломона.

11 липня лондонський Тотттенхем оголосив про підписання контракту з вінгером Шахтаря Манором Соломоном, а через місяць серпня ще один гравець «гірників» Тете став гравцем турецького Галатасарая.

Бразилець та ізраїльтянин покинули донецький клуб згідно з правилом ФІФА Annexe 7, через що за його перехід «гірники» не отримають жодної фінансової компенсації.

Юристи Галатасарая підтвердили, що Шахтар подав скаргу у ФІФА та відповіли, що працюють над цим питанням.

Проте у п'ятницю, 25 серпня, стало відомо, що донецький клуб подав позов і до Європейського суду з прав людини. 

Шахтар вимагає 12 млн євро компенсації за Тете. Що цікаво, за Манора Саломона, який у той самий спосіб перейшов у Тоттенхем, гірники хочуть отримати 18 млн євро компенсації.

Керівники клубу стверджують, що через фінансові втрати, завдані «крадіжкою» двох футболістів, їм не вдалося передати зароблені гроші невинним дітям, які постраждали внаслідок війни в Україні.

У позові запевняють, що гроші від компенсацій двох гравців будуть направлені на допомогу постраждалим від війни в Україні, повідомляє турецьке видання FOTOSPOR.

  • Тете перейшов до Шахтаря з Греміо за 15 млн євро. У складі донеччан 23-річний гравець зіграв 108 матчів, в яких забив 31 гол та віддав 15 результативних передач.
  • Після початку повномасштабної війни в Україні бразилець перейшов до Ліона на правах річної оренди, а другу частину минулого сезону провів у складі Лестера, який вилетів з АПЛ.
  • У складі Шахтаря Соломон виступав з 2019 по 2022 рік. Останню гру за «гірників» Манор зіграв 11 грудня 2021 року проти Олександрії (2:1) та відзначився забитим м'ячем.
  • Загалом ізраїльтянин зіграв за донеччан 106 матчів усіх турнірах, забив 22 голи та віддав дев’ять асистів.
  • У липні минулого року Соломон через повномасштабне вторгнення РФ залишив Шахтар і на правах оренди перейшов у Фулхем. На його рахунку п’ять голів у 24 матчах за «дачників».