«Шахтар заплатив за Тете та Соломона великі гроші»: Палкін попередив Тоттенгем та пригрозив судовим позовом

Переглядів 1736
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Шахтар заплатив за Тете та Соломона великі гроші»: Палкін попередив Тоттенгем та пригрозив судовим позовом
Сергій Палкін. Фото: ФК Шахтар
Генеральний директор донецького Шахтаря Сергій Палкін заявив про готовність «гірників» судитися за свої гравців, які знаходяться за кордоном.

Сергій Палкін ще раз підтвердив, що клуб готовий судитися через ситуації з Манором Соломоном, Тете та іншими гравцями. 

Їхні контракти добігають кінця, що дозволяє іншим клубам безкоштовно претендувати на футболістів, які виїхали з України через війну.

«Ми за цих гравців заплатили великі гроші. За Соломона, за Тете та інших. А їх хочуть забрати просто так. Я вже попередив Тоттенхем та інші клуби, хто хоче підписати наших гравців, що ми підемо до суду. Вони мають це знати. Так не повинно бути», – сказав Палкін для «Inews.co.u»

Раніше ми повідомляли, що Палкін жорстко розкритикував ФІФА за скандальний дозвіл легіонерам українських клубів самовільно призупиняти контракти.

  • У травні 2023 року ФІФА оголосив про продовження терміном на один рік дії славнозвісного Annexe 7, що дозволяє іноземним гравцям призупинити чинні контракти з українськими клубами;
  • В сезоні 2022/2023 одразу сім легіонерів Шахтаря виступали за інші клуби на правах безкоштовної оренди через правила ФІФА.
  • Шахтар втратив понад 50 млн євро після запровадження Annexe 7.
  • 23-річний Соломон перейшов до Шахтаря з Маккабі (Петах-Тиква) у січні 2019 року за шість млн євро та провів за донецьку команду 106 поєдинків, у яких забив 22 м'ячі та зробив дев'ять гольових передач.
  • Минулого сезону Манор виступав на правах оренди за Фулхем, у складі якого зіграв 24 матчі та забив п'ять голів. 
  • У сезоні-2022/2023 Тете виступав за французький Ліон та за англійський Лестер, зігравши 33 матчі та записавши до свого активу сім голів та п’ять результативних передач.
  • 23-річний Тете перейшов до Шахтаря з бразильського Греміо у лютому 2019 року за 15 мільйонів євро.
  • У складі «гірників» хавбек провів 108 матчів, забив 31 гол та зробив 15 асистів.