«Як це можливо?»: Палкін вкотре розкритикував ФІФА, пожалівшись на відсутність доходу Шахтаря

Переглядів 579
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
«Як це можливо?»: Палкін вкотре розкритикував ФІФА, пожалівшись на відсутність доходу Шахтаря
Сергій Палкін. Фото: Google
Генеральний директор донецького Шахтаря Сергій Палкін продовжує битву з вітряками. Топ-менеджер знову жорстко розкритикував ФІФА за скандальний дозвіл легіонерам українських клубів самовільно призупиняти контракти.

Права рука президента та власника донецького Шахтаря Ріната Ахметова Сергій Палкін не полишає спроб достукатися до здорового глузду керівників ФІФА й нарешті внести ясність, тобто змінити правила, які організації встановили самі.

Мова про вже скандальний дозвіл, який надали всім легіонерам після початку повномасштабної війни в Україні мали контракти  з вітчизняними клубами й самовільно змогли фактично припинити їх дію та перейти в будь-який клуб на безоплатній основі.

«Якби футбол в Україні зупинився і ми продовжили б після завершення війни, то я б погодився, але в нас просто забрали всіх наших гравців, а ми продовжуємо грати.

У нас був один випадок, коли клуб звернувся до ФІФА. ФІФА призначила посередника, і цей посередник намагався змусити мене заплатити цьому клубу. Я сказав: «Як я можу заплатити, якщо ФІФА дозволила піти моєму гравцю. Я навіть не можу його продати», – сказав Палкін.

Окрім цього Генеральний директор донецького Шахтаря поскаржився, що з початком великої війни прибутки клубу зменшилися, зменшилися від слова зовсім.

«В українському футболі у нас зараз нульовий дохід. У нас немає продажу квитків, тому що стадіони порожні. Немає спонсорства, тому що всі зникли, і ми маємо нульовий дохід від телевізійних прав. Як ми можемо платити? Де брати гроші? 

ФІФА майже неможливо перемогти у суді, система налаштована на це. Я не хочу, щоб ФІФА ставилася до нас так само, як до РФ та російських гравців, тому що на цю мить вони саме цим і займаються», — цитує Палкіна сайт SportBusiness.

  • У травні 2023 року ФІФА оголосив про продовження терміном на один рік дії славнозвісного Annexe 7, що дозволяє іноземним гравцям призупинити чинні контракти з українськими клубами;
  • Через впровадження Annexe 7 Шахтар втратив понад 50 мільйонів євро;
  • В сезоні 2022/2023 одразу сімь легіонерів Шахтаря виступаюли за іннші клуби на правах безкоштновної оренди через правила ФІФА.