Шахтар заробить на трансфері Фреда до Фенербахче: відома сума, яка дістанеться «гірникам»

Переглядів 1187
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Шахтар заробить на трансфері Фреда до Фенербахче: відома сума, яка дістанеться «гірникам»
Фред. Фото: ФК Шахтар
Минулого тижня турецький клуб Фенербахче завершив перехід півзахисника Манчестер Юнайтед Фреда, уклавши з ним чотирирічний контракт із можливістю продовження ще на один рік.

Офіційну суму трансферу не було оголошено, але згідно з ЗМІ, вона склала близько 10 мільйонів євро. До того ж Манчестер Юнайтед може розраховувати на додаткові 5 мільйонів євро у майбутньому за виконання певних умов.

Частину суми угоди Фреда у Фенербахче отримає також Шахтар, за який бразильський футболіст грав з 2013 до 2018 року, повідомило Sport.ua,

Конкретно, відповідно до механізму солідарності ФІФА, «гірникам» надається близько 130 тисяч євро.

Підкреслимо, що механізм солідарності ФІФА означає, що 5% від суми будь-якого трансферу (постійного чи орендного), за який було виплачено компенсацію, перераховуються клубам, у яких футболіст провів та підготувався у віці з 12 до 23 років.

  • Бразилець грав у складі Шахтаря з 2013 по 2018 рік. За цей час він провів за «гірників» 155 матчів, в яких забив 15 голів та віддав 15 результативних передач.
  • Фред перейшов до МЮ влітку 2018 року з донецького Шахтаря за 59 мільйонів євро. За п’ять сезонів бразилець зіграв за манкуніанців 213 матчів та забив 14 м'ячів.
  • До Європи Фред переїхав з Бразилії, де він виступав за Інтернасьонал. З 2014 року екс-гравець Шахтаря грає за збірну Бразилії.