«Шапаренко – не футболіст для топового європейського клубу»: оцінив перспективи лідера Динамо переїхати у сильний чемпіонат

Переглядів 4300
Павло Клименко Павло Клименко
2 голоси
«Шапаренко – не футболіст для топового європейського клубу»: оцінив перспективи лідера Динамо переїхати у сильний чемпіонат
Микола Шапаренко. Фото: ФК Динамо
Відомий український журналіст та коментатор Віктор Вацко висловився про перспективи півзахисника київського Динамо та збірної України Миколи Шапаренка.

За словами Віктора Вацка, Микола Шапаренко є типажем сучасного центрального півзахисника, який має гарну швидкість, динамічність, працездатність, але йому буде важко заграти у європейському гранді.

«За стилем футболу Шапаренко не для тіки-таки, хоча де ми могли в цьому переконатися, я не знаю. Мені здається, що не для Манчестер Сіті та не для Барселони футболіст, не для топових європейських команд зі швидкісним контролем м'яча».

Микола Шапаренко. Фото: ФК Динамо

Журналіст додав, що лідер Динамо підходить командам, які борються за місце у Лізі чемпіонів у своїх чемпіонатах.

«Я думаю, для команд, які ведуть боротьбу за місце у Лізі чемпіонів із топ-5 чемпіонатів, можливо, окрім Англії, Шапаренко був би гарним придбанням. Баєр, Лейпциг, дортмундська Боруссія, той самий Інтер. Багато клубів можна назвати – Марсель, Рома, Аталанта», – сказав Вацко у своїй програмі на ютубі.

Нагадаємо, що більшу частину сезону Шапаренко пропустив через тяжку травму. Нещодавно 24-річний хавбек відновився та повернувся до основної групи Динамо.

У поточній кампанії гравець встиг провести дев'ять матчів за біло-синіх, у яких відзначився асистом. Угода Шапаренка з київським клубом закінчується у вересні 2025 року. Вартість хавбека оцінюється у дев'ять мільйонів євро. 

X