«Шевченко забув і заявили його»: журналіст розповів історію, як Зінченко вийшов в основі збірної України

Переглядів 10697
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Шевченко забув і заявили його»: журналіст розповів історію, як Зінченко вийшов в основі збірної України
Олександр Зінченко. Фото: УАФ
Відомий журналіст Ігор Циганик розповів курйозну історію про те, як Олександр Зінченко зіграв у стартовому складі національної збірної України у матчі проти Туреччини (2:2).

Ігор Циганик згадав, як Олександр Зінченко курйозно вийшов в основному складі збірної України на виїзний поєдинок із Туреччиною у рамках кваліфікації на ЧС-2018. Тодішній головний тренер Андрій Шевченко не планував його випускати.

«Шевченко написав на аркуші стартовий склад. Там був Зінченко, проте згодом він передумав і футболістам оголосив склад, де на позиції центрального півзахисника мав вийти Сидорчук. Шевченко забув повідомити адміністраторів, і вони заявили перед грою Зінченка».

Журналіст розповів, що коли тренерський штаб на чолі з Шевченком зрозумів свою помилку, то вже вирішили нічого не змінювати і виходити на гру із Зінченком в основі. У результаті тренери не пошкодували про своє рішення.

«Шевченко написав на листку прізвище Зінченка, а потім передумав і хотів поставити Сидорчука. Зінченка вже не захотіли прибирати, бо це вважалося б заміною. Однак під час гри всі побачили його відмінні ігрові якості та те, що він готовий грати в основі», – розповів Циганик у програмі ВЗБІРНА.

Варто зазначити, що Циганик помилився щодо дебюту в основному складі Зінченка. Вперше він вийшов з перших хвилин у головній команді країни ще у третьому турі групового етапу Євро-2016 із Польщею (0:1).

Другий матч в основі він провів проти Ісландії у першій грі кваліфікації до ЧС-2018. Тоді вдома українці розписали світову із суперником – 1:1.

Нагадаємо, що Зінченко дебютував за збірну України 10 жовтня 2015 року у домашньому матчі з Іспанією (0:1). Це був заключний поєдинок у відборі на чемпіонат Європи 2016 року.

Загалом у синьо-жовтій футболці гравець провів уже 52 матчі, в яких забив вісім голів та віддав чотири результативні передачі.