Шовковський відреагував на рекорд Буну на ЧС-2022, який повторив досягнення українського голкіпера

Переглядів 1331
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Шовковський відреагував на рекорд Буну на ЧС-2022, який повторив досягнення українського голкіпера
Олександр Шовковський. Фото: УАФ
Колишній воротар збірної України Олександр Шовковський прокоментував перемогу збірної Марокко над Іспанією в 1/8 фіналу ЧС-2022 завдяки голкіперу африканської збірної Яссіну Буну.

Сьогодні, 6 грудня, збірна Марокко створила поки що головну сенсацію цього Мундіалю, зумівши пройти національну команду Іспанії з пенальті (3:0) в 1/8 фіналу турніру.

Голкіпер збірної Марокко Яссін Буну втримав свої ворота «сухими» та в серії пенальті, не пропустивши жодного гола від іспанців. Таким чином він повторив досягнення великого українського воротаря Шовковського, якому вдалося зробити на ЧС-2006.

«Цей чемпіонат світу вже став сенсаційним за деякими несподіваними для багатьох шанувальниками футболу результатами! Сподіваюся – далі буде… Але сьогодні вітаю збірну Марокко із фантастичним виходом до чвертьфіналу! А голкіпера з чудовою грою!» – написав Шовковський у своєму інстаграмі.

Один із уболівальників Шовковського висловив співчуття легендарному голкіперу, що його рекорд було повторено.

«До останнього тримав кулаки, щоби ваш рекорд встояв. Але, на жаль», – написав donuzlav.seyaatci.

На що Шовковський відреагував спокійно.

«А я радий за нього! І, до речі, повторити – це не перевершити», – відповів СаШо.

Нагадаємо, на мундіалі 2006 року Шовковський залишив свої ворота «сухими» в серії пенальті матчу 1/8 фіналу з Швейцарією. Тоді Україна перемогла в серії пенальті також з рахунком 3:0 і вийшла до чвертьфіналу, де програла збірній Італії (0:3).

Марокко в чвертьфіналі зіграє з Португалією, яка розгромила Швейцарію з рахунком 6:1. Переможець цієї пари зустрінеться з переможцем пари Англія-Франція.