Збірна Марокко повністю повторила подвиг України на мундіалі-2006: також феєрично виграла серію пенальті

Переглядів 2319
Дмитро Котков Дмитро Котков
2 голоси
Збірна Марокко повністю повторила подвиг України на мундіалі-2006: також феєрично виграла серію пенальті
Марокко святкує вихід до чвертьфіналу мундіалю. Фото: Google
Національна команда Марокко перемогла збірну Іспанії в серії пенальті на чемпіонаті світу в Катарі. Марокканці повторили легендарний успіх українців на мундіалі в Німеччині.

Шостого грудня в рамках 1/8 фіналу чемпіонату світу зустрілися збірні Марокко та Іспанії. Основний час поєдинку завершився внічию 0:0. У додатковий час поєдинку команди також не відзначилися голами.

Доля матчу вирішувалася в серії пенальті. Іспанці тричі не забили з одинадцятиметрової позначки та жодного разу не вразили ворота голкіпера Севільї Буну. Не реалізували пенальті Сарабія, Солер та Бускетс. За Марокко у ворота голкіпера Атлетіка Унаї Сімона не забив Бенун, але точними були Сабірі, Зієш та Хакімі. Марокканці виграли серію пенальті з рахунком 3:0 та вперше в історії пробилися до чвертьфіналу мундіалю.

Марокко в чвертьфіналі зіграє з Португалією, яка розгромила Швейцарію з рахунком 6:1. Переможець цієї пари зустрінеться з переможцем пари Англія-Франція.

Зазначимо, що збірна Марокко повторила подвиг національної команди України на мундіалі-2006. Тоді українці, як і марокканці, в матчі 1/8 фіналу з швейцарцями після нульової нічиї в основний та додатковий час перемогли в серії пенальті з рахунком 3:0!